r
Nosalty Logó

Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    5466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a szárított élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet, és villával kevergetve kicsit ragacsos tésztát készítünk. Egyszer alaposan átgyúrjuk, majd 12-16 órán keresztül pihentetjük. (Én általában késődélután keverem be, így másnap dél körül már finom friss kenyerünk van.)
  3. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Már nem gyúrjuk, szigorúan csak hajtogatjuk. Jobbról balra, balról jobbra, felülről alulra és alulról felülre. Mindezt 3x csináljuk meg, a hajtogatások között kb 10 perc szünetet tartunk, amikor a kenyér tiszta konyharuhával betakarva pihen.
  4. Az utolsó hajtogatás után egy tálba konyharuhát teszünk,és vastagon megszórjuk liszttel. Ebbe tesszük a kenyértésztát, és betakarva még kb 2-3 órát hagyjuk pihenni. (Szépen meg fog nőni.)
  5. A sütőt a tepsivel együtt 250 fokra felmelegítjük, a sütőaljába, egy hőálló tálba vizet teszünk.
  6. Kivesszük a tepsit, megszórjuk búzadarával, és erre tesszük a megnőtt tésztát. Bevágjuk, és befújjuk vízzel. (A tepsit is befújjuk úgy, hogy a búzadarára is jusson bőven, különben meg fog égni.)
  7. Be a sütőbe, amit 220 fokra visszaállítunk,és ezen a hőmérsékleten kb 40 percig sütjük a kenyeret.
  8. A sütés második részében a sütőt 200 fokra visszaállítjuk, és még kb 20 percig sütjük a kenyérkét.
  9. Amikor kész van, rácsra tesszük,és még forrón befújjuk vízzel. (Hallani fogjuk, milyen szépen recseg a kenyér). Így hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15131
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Hosszú-hosszú ideig kerestem a legjobb kenyér receptjét. Családomnak ez A KENYÈR. A csésze méretéről: én egy nagyobb kávésbögrét használok, kb. 2,5 dl-es. A pohár pedig kb. 2 dl-es.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...