r
Nosalty Logó

Pljeskavica másképp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Brigi
Pljeskavica másképp
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

781
Kalória
30.8g
Fehérje
34.5g
Szénhidrátok
58.4g
Zsír
332.2g
Víz
96.2g
Koleszterin
4.2g
Rost
6.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 6254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.8 g

Zsír

  • Összesen
    467.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2989 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2657.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 6254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, lereszeljük vagy összezúzzuk, összekeverjük a darált hússal, sóval és borssal, kicsit állni hagyjuk.
  2. A burgonyát héjjával együtt megmossuk, lecsepegtetjük és felkarikázzuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. A sajtot és a gépsonka szeleteket félbe, vagy akár negyedbe vágjuk (attól függően, hogy mekkora húspogácsákat szeretnénk). Majd a darált húsos masszából egy kisebb gombócot formálunk, ezt ellapítjuk, ráhelyezzük a sajtot és a sonkát, majd egy újabb adag hússal tapasztjuk össze úgy, hogy lehetőleg egyik töltelék se lógjon ki belőle.
  4. A kész töltött húspogácsákat olajban kisütjük, oldalanként kb 10-15 percig, ha megfelelően tapasztottuk össze, akkor a sajt sem fog kifolyni belőle.
  5. Amíg a húspogácsák sülnek, a tejfölt 2 zúzott fokhagymagerezddel, kevés citromlével, sóval és borssal, olajjal összekeverjük.
  6. Végül a sült burgonyából, kevés lilahagymából, uborkából és paradicsomból is helyezünk a tányérra, hozzátesszük a kész töltött húspogácsákat és a fokhagymás tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

A legtöbb eredeti pljeskavica vegyes darálthúsból készül, egy napon úgy adódott, hogy csak "sima" sertés darálthúst sikerült vásárolnom, és ebből készítettem el ezeket a töltött fasírtféléket. Szerintem ebben a változatban is nagyon ízletes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!