r
Nosalty Logó

Pljeskavica másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Pljeskavica másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 6254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.8 g

Zsír

  • Összesen
    467.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2989 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2657.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 6254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, lereszeljük vagy összezúzzuk, összekeverjük a darált hússal, sóval és borssal, kicsit állni hagyjuk.
  2. A burgonyát héjjával együtt megmossuk, lecsepegtetjük és felkarikázzuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. A sajtot és a gépsonka szeleteket félbe, vagy akár negyedbe vágjuk (attól függően, hogy mekkora húspogácsákat szeretnénk). Majd a darált húsos masszából egy kisebb gombócot formálunk, ezt ellapítjuk, ráhelyezzük a sajtot és a sonkát, majd egy újabb adag hússal tapasztjuk össze úgy, hogy lehetőleg egyik töltelék se lógjon ki belőle.
  4. A kész töltött húspogácsákat olajban kisütjük, oldalanként kb 10-15 percig, ha megfelelően tapasztottuk össze, akkor a sajt sem fog kifolyni belőle.
  5. Amíg a húspogácsák sülnek, a tejfölt 2 zúzott fokhagymagerezddel, kevés citromlével, sóval és borssal, olajjal összekeverjük.
  6. Végül a sült burgonyából, kevés lilahagymából, uborkából és paradicsomból is helyezünk a tányérra, hozzátesszük a kész töltött húspogácsákat és a fokhagymás tejfölt.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2582
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legtöbb eredeti pljeskavica vegyes darálthúsból készül, egy napon úgy adódott, hogy csak "sima" sertés darálthúst sikerült vásárolnom, és ebből készítettem el ezeket a töltött fasírtféléket. Szerintem ebben a változatban is nagyon ízletes.

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...