r
Nosalty Logó

Pljeskavica másképp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Brigi
Pljeskavica másképp
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

781
Kalória
30.8g
Fehérje
34.5g
Szénhidrátok
58.4g
Zsír
332.2g
Víz
96.2g
Koleszterin
4.2g
Rost
6.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 6254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.8 g

Zsír

  • Összesen
    467.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2989 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2657.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    743 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 6254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, lereszeljük vagy összezúzzuk, összekeverjük a darált hússal, sóval és borssal, kicsit állni hagyjuk.
  2. A burgonyát héjjával együtt megmossuk, lecsepegtetjük és felkarikázzuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. A sajtot és a gépsonka szeleteket félbe, vagy akár negyedbe vágjuk (attól függően, hogy mekkora húspogácsákat szeretnénk). Majd a darált húsos masszából egy kisebb gombócot formálunk, ezt ellapítjuk, ráhelyezzük a sajtot és a sonkát, majd egy újabb adag hússal tapasztjuk össze úgy, hogy lehetőleg egyik töltelék se lógjon ki belőle.
  4. A kész töltött húspogácsákat olajban kisütjük, oldalanként kb 10-15 percig, ha megfelelően tapasztottuk össze, akkor a sajt sem fog kifolyni belőle.
  5. Amíg a húspogácsák sülnek, a tejfölt 2 zúzott fokhagymagerezddel, kevés citromlével, sóval és borssal, olajjal összekeverjük.
  6. Végül a sült burgonyából, kevés lilahagymából, uborkából és paradicsomból is helyezünk a tányérra, hozzátesszük a kész töltött húspogácsákat és a fokhagymás tejfölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 60 perc

A legtöbb eredeti pljeskavica vegyes darálthúsból készül, egy napon úgy adódott, hogy csak "sima" sertés darálthúst sikerült vásárolnom, és ebből készítettem el ezeket a töltött fasírtféléket. Szerintem ebben a változatban is nagyon ízletes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!