Pizza Vesuvio
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pizzatészta
-
98g víz0 kcal
-
0g élesztő0 kcal
-
3g só0 kcal
-
163g finomliszt592 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Feltétek
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
9 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
38g prosciutto94 kcal
Összesen
912
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pizzatészta
-
390g víz0 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
12g só0 kcal
-
650g finomliszt2366 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Feltétek
-
16g olívaolaj141 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
36 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
150g prosciutto375 kcal
Összesen
3645
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pizzatészta
-
21.2g víz0 kcal
-
0.1g élesztő0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
35.3g finomliszt129 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Feltétek
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
13.6g spenót2 kcal
-
2 kcal
-
10.9g mozzarella33 kcal
-
0g tojás0 kcal
-
8.2g prosciutto20 kcal
Összesen
199
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3277.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 2390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 218.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 224 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2657 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5211 micro
-
Lut-zea 5528 micro
Összesen
912
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.2 g
Zsír
-
Összesen 90.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13109.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 1341 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 1559 mg
-
Nátrium 9561 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 519.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 875.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 895 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 554 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10630 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 20843 micro
-
Lut-zea 22111 micro
Összesen
3645
kcal
- 10% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 578 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1133 micro
-
Lut-zea 1202 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
Pizzatészta
Feltétek
-
2 ek olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
250 g spenót
-
200 g mozzarella
-
4 g tojás
-
150 g prosciutto
Elkészítés
Pizzatészta
- Egy nagy tálban összekeverjük a vizet az élesztővel és a sóval, majd hozzáadjuk a 00-ás lisztet is.
- Először egy fakanállal elkezdjük összekeverni, majd kézzel kidagasztjuk. Akkor jó, amikor már elválik a tészta az edény falától és nem ragad a felszíne.
- A tésztát négy egyforma gombócra osztjuk, majd egyesével még átgyúrjuk-hajtogatjuk őket. A kész tésztagombócokat egy olívaolajjal kikent tepsire tesszük, folpackkal lefedjük, és 24 órára hűtőbe tesszük.
- A pihentetett tésztát belisztezett felületre tesszük, majd kézzel, egyesével kinyújtjuk őket.
- Közben a sütéshez előkészítjük a sütőt: a lehető legmagasabb hőfokra melegítsük elő, és ha van pizzakövünk, tegyük azt is a sütőbe.
Feltétek
- Egy serpenyőben megfuttatjuk az olajon a fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot, sózzuk-borsozzuk, és picit megpároljuk.
- A pizzákat megkenjük a paradicsompassátával, majd szétszórtan rátesszük a tépkedett mozzarellát és a párolt spenótot, úgy, hogy középen egy kis kráterszerű terület üresen maradjon.
- A tojásokat a kráterekbe ütjük, majd a forró (akár 300 fokos) sütőbe tesszük 5-6 percre. Ha van sütőlapátunk, azzal tegyük a pizzakőre vagy felforrósított tepsire a pizzát.
- A kész pizzákra tesszük a prosciutto-t, és azon melegében fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2736
- Feltöltés dátuma: 2022. július 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, hosszú kelesztéssel és tűzforró sütőben, ropogósra sütve készült. A feltétek ellenben inkább firenzei stílusúak, a tojás és spenót kettőse a Pó-völgyében hatalmas népszerűségnek örvend. A középre helyezett tojás és a paradicsomszósz pedig a magyaros képzelőerőnk eredménye: szerintünk így néz ki a pizzaterepasztalra helyezett Vezúv!