Pizza Prosciutto
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g tej14 kcal
-
25g víz0 kcal
-
6 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
2g só0 kcal
A kenéshez
-
125g paradicsomlé21 kcal
A szóráshoz
-
88g mozzarella262 kcal
-
50g prosciutto125 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
815
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
23 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7g só0 kcal
A kenéshez
-
500g paradicsomlé85 kcal
A szóráshoz
-
350g mozzarella1047 kcal
-
200g prosciutto500 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3257
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
6g tej3 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
A kenéshez
-
29.8g paradicsomlé5 kcal
A szóráshoz
-
20.9g mozzarella62 kcal
-
11.9g prosciutto30 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
193
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3213.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 2150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 198.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
815
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 193 g
Zsír
-
Összesen 113.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 347 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12853.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 1998 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 218 mg
-
Foszfor 1811 mg
-
Nátrium 8602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 343.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 794.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 742 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 351 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 609 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1550 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
3257
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 513 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2694 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál cukor
-
1 tk só
A kenéshez
A szóráshoz
-
1 csipet só
Elkészítés
A tésztához
- Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor a tejben felfuttatjuk, majd kimérjük a lisztet. A nagy olaszok persze nem méregetnek, de ez egy nagyon jól bevált, többszörösen kipróbált arány. Nagyjából 10 perc alatt begadasszuk a tésztát és ketté szedjük. Meleg helyen, ruhával lefedvekelni hagyjuk 50-60 percet.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt: többféle szósz közül ez a legegyszerűbb, és úgymond "legolaszosabb". A lényeg a jó minőségben rejlik. A paradicsomlevet forraljuk be 15-20 perc alatt egy kicsit sűrűbbre, de ne annyira, mint például a ketchup.
- A megkelt tésztát lisztes felületen kézzel! kinyújtjuk oly módon, hogy a széle mindig lelóg egy keveset a munkafelületről. Így kapunk szép kerek tésztát. Nyújtsuk minél vékonyabbra, sülés közben úgyis megemelkedik kissé.
- Ha kész a kör alakú tésztánk, megkenjük a szósszal szép egyenletesen, egy csipet sóval leszórjuk, ráreszeljük a sajtot, rádobáljuk a sonkákat és előmelegített sütőben 2-3 perc alatt addig sütjük, míg a sajt megolvad az alja pedig kevés színt nem kap a tésztának. Fontos, hogy a sütő nagyon meleg legyen, amennyire csak lehetséges. Valószínűleg még így sem tudjuk reprodukálni az 400°C fokos kemencét, ahol e remekek tradícionálisan készülnek, de azért törekedjünk rá.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: 32
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 32 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 9796
- Feltöltés dátuma: 2012. április 02.
Ajánló
A sonkát hanyagolva ehetik a vegák is, a feltét használata rajtunk múlik. Bármit rakhatunk rá. Mindenkinek ajánlom, akár meleg előételként, ahogy az olaszok is fogyasztják, főételként, ahogy nálunk szokás enni, vagy a nap bármely szakában. Üljük körbe az ismerősökkel és a családdal és igyunk hozzá egy pofa sört, vagy egy pohárka fehérbort, a gyerekek pedig finom szörpöket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Pizza. Ez egy klasszikus. Eredetileg olasz étel, de már mindenhol készítik a világon. Nem véletlenül lett ilyen népszerű. Az én receptem sokadik kipróbálás, kísérletezgetés után érte el a mai formáját, ezzel megközelítve az eredeti olasz pizza színvonalát. (az itt szereplő alapanyagok 2 db 32 cm átmérőjű pizzához elegendőek)