r
Nosalty Logó

Pizza Prosciutto

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Pizza Prosciutto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3213.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12853.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    8602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor a tejben felfuttatjuk, majd kimérjük a lisztet. A nagy olaszok persze nem méregetnek, de ez egy nagyon jól bevált, többszörösen kipróbált arány. Nagyjából 10 perc alatt begadasszuk a tésztát és ketté szedjük. Meleg helyen, ruhával lefedvekelni hagyjuk 50-60 percet.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt: többféle szósz közül ez a legegyszerűbb, és úgymond "legolaszosabb". A lényeg a jó minőségben rejlik. A paradicsomlevet forraljuk be 15-20 perc alatt egy kicsit sűrűbbre, de ne annyira, mint például a ketchup.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületen kézzel! kinyújtjuk oly módon, hogy a széle mindig lelóg egy keveset a munkafelületről. Így kapunk szép kerek tésztát. Nyújtsuk minél vékonyabbra, sülés közben úgyis megemelkedik kissé.
  4. Ha kész a kör alakú tésztánk, megkenjük a szósszal szép egyenletesen, egy csipet sóval leszórjuk, ráreszeljük a sajtot, rádobáljuk a sonkákat és előmelegített sütőben 2-3 perc alatt addig sütjük, míg a sajt megolvad az alja pedig kevés színt nem kap a tésztának. Fontos, hogy a sütő nagyon meleg legyen, amennyire csak lehetséges. Valószínűleg még így sem tudjuk reprodukálni az 400°C fokos kemencét, ahol e remekek tradícionálisan készülnek, de azért törekedjünk rá.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 9868
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Ajánló

A sonkát hanyagolva ehetik a vegák is, a feltét használata rajtunk múlik. Bármit rakhatunk rá. Mindenkinek ajánlom, akár meleg előételként, ahogy az olaszok is fogyasztják, főételként, ahogy nálunk szokás enni, vagy a nap bármely szakában. Üljük körbe az ismerősökkel és a családdal és igyunk hozzá egy pofa sört, vagy egy pohárka fehérbort, a gyerekek pedig finom szörpöket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Pizza. Ez egy klasszikus. Eredetileg olasz étel, de már mindenhol készítik a világon. Nem véletlenül lett ilyen népszerű. Az én receptem sokadik kipróbálás, kísérletezgetés után érte el a mai formáját, ezzel megközelítve az eredeti olasz pizza színvonalát. (az itt szereplő alapanyagok 2 db 32 cm átmérőjű pizzához elegendőek)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...