r
Nosalty Logó

Pizza csigák Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pizza csigák Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4747 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4113.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.2 g

Zsír

  • Összesen
    217.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16454.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2594 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2247 mg
  • Nátrium
    11000 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1888 micro
Összesen 4747 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt felolvasztjuk a vízben. A liszthez adjuk a sót, olajat és a feloldott élesztőt, sima tésztává gyúrjuk, letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük.
  2. A sonkát, szalámit, és olajbogyót apróra vágjuk.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon egymás után vékony, kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a pizzaszósszal, és megszórjuk kb. 200 g sajttal. Majd rászórjuk a sonkát, szalámit, olajbogyót, kukoricát és 75 g sajtot.
  4. Feltekerjük, kb. 2 cm vastagságú csigákra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a maradék sajttal.
  5. A tepsiket egymás után betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6724
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza csigaformában. A sajt egy részét helyettesíthetjük mozzarellával. 

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...