adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
470
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
A fehér pittule-hez
A töltött pittule-hez
-
300g paradicsom54 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
Összesen
4700
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
A fehér pittule-hez
A töltött pittule-hez
-
10g paradicsom2 kcal
-
1.7g fekete olajbogyó2 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 904.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 871 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 183.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
470
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 143.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9046.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 8712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 778.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1835.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1446 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 624 micro
Összesen
4700
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 257 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A fehér pittule-hez
- Az 1 l vizet egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, keverjük, míg feloldódik.
- Majd hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, csomómentesre dolgozzuk, ha kell, kis vizet adunk hozzá, majd ha már jól gyúrható, 2 részre oszjuk a tésztát.
- Az egyikhez még pici vizet adunk, jól átdolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
- A másik adaghoz hozzáadjuk az olajmagot és a paradicsompürét, eldolgozzuk, majd 40 percig meleg helyen kelesztjük
- Az olajat egy magasabb falú edényben felhevítjük, majd a kezünket beolajozzuk, kiveszünk egy darab tésztát, lazán ökölbe szorítjuk a kezünket, a hüvelykujjunkkal felfelé, ami tészta itt (a hüvelyk- és mutatóujjunk közt) kifolyik, azt lecsípjük, és a forró olajban aranyszínre sütjük, majd kimerjük, papíron az olajat lecsorgatjuk.
- Így járunk el mindkét tésztával, amíg el nem fogy.
- Melegen tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12353
- Feltöltés dátuma: 2011. november 22.
Ajánló
Tölteléknek tehetünk még bele hagymát, capribogyót, metélt szardellafilét, pikáns olajat is. Ez nagyon sok adag, elég sokáig tart, amíg kisül, de lehet fél adagot is készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Természetesen búzaliszttel is elkészíthető, kb. ugyanezekkel az arányokkal. Az eredeti recept egy nagyon jó videó recept, ami sokat segíthet. Ezek a "pittule"-k a pároméknál kimondottan Márton napi finomságok.