r
Nosalty Logó

Pisztáciás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pisztáciás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 7532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    294.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3278.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1132.3 g
  • Cukor
    694 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1331 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 7532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojást, porcukrot, vajat és a mézet forró víz felett 5 percig kavarjuk, majd levesszük, és hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összekavarjuk, és a tálban hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, 3 felé osztjuk a tésztát, és a tepsi (zsírozott, lisztezett) tetején sütjük kb. 5 percig. Ha a tészta kicsit ragad, lisztezzük.

Krémhez

  1. 3 dl tejet, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 ek. liszttel sűrűre főzünk. Ugyanezt megismételjük, azonban a második krémhez én fehér csokis pudingport használtam. Kihűlésig kavargatjuk.
  2. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kavarjuk. Kettéosztjuk, és a kihűlt pudingokhoz adjuk.

Tetejére

  1. A tepsibe helyezünk egy lapot, megkenjük a pudingos krémmel, ismét egy lap következik, majd pudingos krém, majd ismét egy lap.
  2. A tetejére vízgőz felett fehér csokit olvasztunk.
  3. A fehér csokira is készítünk egy krémet, melyhez a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt elkeverjük, adunk hozzá néhány csepp pisztácia aromát.
  4. Hagyjuk egy éjszakát pihenni, így a teteje is megkeményedik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 5793
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Interneten bukkantam a pisztácia paszta aromára, melyet szerettem volna gyorsan ki is próbálni, de nem sok receptet találtam hozzá, így kreatívkodtam kicsit. Rokonlátogatás alkalmára készítettem el, nagy sikere lett.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...