r
Nosalty Logó

Piskótás tejberizs gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Piskótás tejberizs gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 4521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    288 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    46 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    215 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6124.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    2014 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.9 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    321 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1502 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    65 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Elkészítés

A tejberizshez

  1. Tejberizs:2 literes lábosba a tejet beleöntjük, a megmosott rizst hozzáadjuk, és a többi hozzávalóval35 perc alatt többszöri keveréssel készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Ha már langyosra hűlt, a gyümölcsöt belekeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Piskóta: atojásokat cukorral fehéredésig, gépi keverővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt már fakanállalóvatosan összekeverjük.
  4. Majda kihűlt tejberizshez keverjük, félretesszük, egy közepes méretűtepsit 1 evőkanálnyi zsírral kikenünk,és 1 evőkanál liszttel meghintünk.
  5. Fele masszánkat a tepsiben egyenletesen elsimítjuk, és25 dkg sárgabaracklekvárral(jó másféle is)kanál segítségével megkenjük, majd a maradék masszánkat egyenletesen elterítjük rajt.
  6. Előmelegített sütőben40 perc alatt, egyszeri fordítással 200 fokon készre sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Közben kemény habbá verjük a tejszínt.Már langyosra hűlt a tésztánk, tejszínhabotegyenletesen elsimítjuk rajta vizes evőkanállal.
  9. Félretesszük. Ha teljesen kihűlt a tésztánk, színes tortadarávalvagy reszelt csokoládéval megszórjuk. ( De ha gondoljuk,ezt elhagyhatjuk!:)
  10. Mielőtt hűtőbe tennénk, vizes késsel kissé húzzuk meg azért, hogy amikor ahab megdermed, szeletelésnél ne töredezzen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2930
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.

Ajánló

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, hétvégére igazi finom csemege, gyerekek és felnőttek kedvence.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piskótás tejberizs gyümölccsel
Gabimami58 139 recept

A tejberizst mindenki ismeri, de ez most meglepetésnek készült, saját ötletem alapján, így elkészítettem, Ilyen még ritkán fordult elő, hogy újdonságot egy nap alatt három alkalommal kellett elkészítenem. 

Hozzávalók

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...