r
Nosalty Logó

Piskótás tejberizs gyümölccsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Piskótás tejberizs gyümölccsel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

645
Kalória
11.8g
Fehérje
113.1g
Szénhidrátok
15.3g
Zsír
55.6g
Víz
136.6g
Koleszterin
1.6g
Rost
71.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 4521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tejberizshez

A piskótához

Továbbá

Összesen 195 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    288 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    46 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    215 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 645 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6124.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    2014 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.9 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    389.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    321 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1502 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Vas
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    65 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A tejberizshez

  1. Tejberizs:2 literes lábosba a tejet beleöntjük, a megmosott rizst hozzáadjuk, és a többi hozzávalóval35 perc alatt többszöri keveréssel készre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Ha már langyosra hűlt, a gyümölcsöt belekeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Piskóta: atojásokat cukorral fehéredésig, gépi keverővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, ezt már fakanállalóvatosan összekeverjük.
  4. Majda kihűlt tejberizshez keverjük, félretesszük, egy közepes méretűtepsit 1 evőkanálnyi zsírral kikenünk,és 1 evőkanál liszttel meghintünk.
  5. Fele masszánkat a tepsiben egyenletesen elsimítjuk, és25 dkg sárgabaracklekvárral(jó másféle is)kanál segítségével megkenjük, majd a maradék masszánkat egyenletesen elterítjük rajt.
  6. Előmelegített sütőben40 perc alatt, egyszeri fordítással 200 fokon készre sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
  8. Közben kemény habbá verjük a tejszínt.Már langyosra hűlt a tésztánk, tejszínhabotegyenletesen elsimítjuk rajta vizes evőkanállal.
  9. Félretesszük. Ha teljesen kihűlt a tésztánk, színes tortadarávalvagy reszelt csokoládéval megszórjuk. ( De ha gondoljuk,ezt elhagyhatjuk!:)
  10. Mielőtt hűtőbe tennénk, vizes késsel kissé húzzuk meg azért, hogy amikor ahab megdermed, szeletelésnél ne töredezzen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23

A tejberizst mindenki ismeri, de ez most meglepetésnek készült, saját ötletem alapján, így elkészítettem, Ilyen még ritkán fordult elő, hogy újdonságot egy nap alatt három alkalommal kellett elkészítenem. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!