r
Nosalty Logó

Piskótás-puncsos túróbomba

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Piskótás-puncsos túróbomba
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

392
Kalória
11.8g
Fehérje
46g
Szénhidrátok
18.2g
Zsír
86.9g
Víz
136.3g
Koleszterin
530.6mg
Rost
37.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 4702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9360.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    3147 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1042.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 4702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kb.20 percig géppelkeverjük.
  2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük20 perccel a sütés előtt.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekeréstháromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük lekvárral, és egyforma szeletekre vágjuk.
  7. A túrót a cukorral krémesre keverjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég édes legyen.
  8. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint 1 dl folyadékban feloldjuk, majd langyosra hűtjük, és a túróhoz keverjük.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémhez keverjük,és hozzátöltjüka puncsaromát.
  10. Egy jénait kirakunka szeletelt piskótatekerccsel, majd rátöltjüka krémet.
  11. 12 órát hűtőben tartjuk, majd gyönyörűen lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eszméletlen finom, próbáljátok ki. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!