Piskótás-puncsos túróbomba
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótatekercshez
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
A krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
1g puncsaroma0 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótatekercshez
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
15g puncsaroma0 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
4702
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótatekercshez
-
15.5g tojás19 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
8g citrom1 kcal
-
9.4g lekvár/ dzsem26 kcal
A krémhez
-
23.4g tehéntúró34 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
0.7g puncsaroma0 kcal
-
23.4g habtejszín68 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
Összesen
218
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.1 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.5 g
Zsír
-
Összesen 218.2 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9360.8 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1867 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 3147 mg
-
Nátrium 1690 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 551.7 g
-
Cukor 449 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1042.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1861 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 968 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1481 micro
Összesen
4702
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.9 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A piskótatekercshez
-
6 db tojás
-
6 csapott ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 db citrom
-
200 g lekvár/ dzsem
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
25 dkg porcukor
-
15 ml puncsaroma
-
500 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
A piskótatekercshez
- Az egész tojásokat a porcukorral kb.20 percig géppelkeverjük.
- A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
- A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük20 perccel a sütés előtt.
- A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
- A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekeréstháromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
- A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük lekvárral, és egyforma szeletekre vágjuk.
- A túrót a cukorral krémesre keverjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég édes legyen.
- A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint 1 dl folyadékban feloldjuk, majd langyosra hűtjük, és a túróhoz keverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémhez keverjük,és hozzátöltjüka puncsaromát.
- Egy jénait kirakunka szeletelt piskótatekerccsel, majd rátöltjüka krémet.
- 12 órát hűtőben tartjuk, majd gyönyörűen lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2785
- Feltöltés dátuma: 2013. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
NS
17513 recept
Eszméletlen finom, próbáljátok ki. :)