r
Nosalty Logó

Piskótás-puncsos túróbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Piskótás-puncsos túróbomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 4702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótatekercshez

A krémhez

Összesen 218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9360.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    3147 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 4702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Elkészítés

A piskótatekercshez

  1. Az egész tojásokat a porcukorral kb.20 percig géppelkeverjük.
  2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
  3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük20 perccel a sütés előtt.
  4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük, és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
  5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekeréstháromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
  6. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük lekvárral, és egyforma szeletekre vágjuk.
  7. A túrót a cukorral krémesre keverjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég édes legyen.
  8. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint 1 dl folyadékban feloldjuk, majd langyosra hűtjük, és a túróhoz keverjük.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémhez keverjük,és hozzátöltjüka puncsaromát.
  10. Egy jénait kirakunka szeletelt piskótatekerccsel, majd rátöltjüka krémet.
  11. 12 órát hűtőben tartjuk, majd gyönyörűen lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2785
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eszméletlen finom, próbáljátok ki. :)

Hozzávalók

A piskótatekercshez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...