Pirított virsli túrós kelt tésztában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1006
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
4027
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3032.7 g
-
Cink 167 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 130 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 1511 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
1006
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.4 g
Zsír
-
Összesen 213.8 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1066 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12130.9 g
-
Cink 668 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 2066 mg
-
Vas 522 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 2278 mg
-
Nátrium 6043 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 624.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1371 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 66 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 1359 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 802 micro
Összesen
4027
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.6 g
-
Cink 45 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival, az olvasztott vaj és 1tojáskivételével. A vajat utoljára adjuk hozzá, ezzel simára gyúrjuk a tésztát. Langyos helyen megkelesztjük.
- Kivajazunk egy gáztepsit vagy sütőpapírral kibéleljük. A virsliket kettévágjuk, így kb. 8-10 centis darabkákat kapunk. Ezeket kevés olajon ropogósra pirítjuk.
- A tésztát kivesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 centi vastagra. A téglalapot hosszában kettévágjuk, majd a két hosszúkás részt háromszögekre szabdaljuk, az itt látható módon.
- Ezekbe beletekerjük a visrliket, megkenjük a maradék 1 tojással, megszórjuk sajttal, és még 20-30 percig kelesztünk rajta egyet.
- Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 1080
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 50467
- Feltöltés dátuma: 2011. március 18.
Ajánló
pH besorolás: közepesen savasít Ebből a mennyiségből kb. 18-20 db lesz.
Receptjellemzők
P.
171 recept
A vendégnek mindent! felkiáltással készült egy reggel ez a recept. A füstölt virsli nagy szerelmem sajnos, és néha bizony beengedem a konyhába. Ilyenkor pedig olyan dolog készül belőle, amiben megdicsőül minden virslisége. Gyors reggeli lehet hétvégeken, munka nem sok van vele.