r
Nosalty Logó

Pirított nudli paradicsomcsatnival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pirított nudli paradicsomcsatnival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Összesen 553 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Összesen 2212 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 553 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    916 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1369 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 2212 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2267 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt, héjától megszabadítjuk és krumplinyomóval pépesre törjük.
  2. A krumplit csipet sóval és annyi liszttel összeállítjuk, hogy puha állagú tésztát kapjunk.
  3. Ebből gombócokat formázunk, és megfőzzük lobogó vízben. (A gombóckészítés egyszerűbbnek, gyorsabbnak bizonyult, mint a tészta kinyújtása, felszeletelése. A végeredmény szempontjából teljesen mindegy a forma:))
  4. A megfőtt gombócokat felszeleteljük és olívaolajon a felaprított vöröshagymával egy nagy serpenyőben megpirítjuk a darabkákat. Kurkumát teszünk hozzá. (Ez szép sárga színt és kellemes ízt ad neki.)
  5. A paradicsomcsatnihoz a zsíradékot felhevítjük és abba szórjuk a kurkumát, borsot, fahéjat, római köményt.
  6. Felöntjük a paradicsomlével, mazsolát, sót, cukrot teszünk bele és körülbelül 10 perc alatt összeforraljuk.
  7. A megpirult "nudlikat" ezzel a szósszal megöntözve tálaljuk.
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8580
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis gombóc volt itthon a menü. Én ezt továbbgondoltam, felaprítottam, megpirítottam és egy kevésbé hagyományos paradicsomöntettel a csatnival (chutney) bolondítottam meg. (A csatni indiai eredetű mártás, mindenféle étel édeskés, fűszeres kísérője lehet, készülhet számtalan alapanyagból.) Zseniálisan sikerült a kísérletezésem tárgya.

Hozzávalók

A tésztához

A pirításhoz

A paradicsomos csatnihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...