Pirított nudli paradicsomcsatnival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
250g burgonya144 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
0g só0 kcal
A pirításhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A paradicsomos csatnihoz
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g cukor29 kcal
Összesen
553
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
A pirításhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A paradicsomos csatnihoz
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
2212
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tésztához
-
50.2g burgonya29 kcal
-
12.5g finomliszt46 kcal
-
0g só0 kcal
A pirításhoz
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
A paradicsomos csatnihoz
-
25.1g paradicsomlé4 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Összesen
112
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 437.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 296.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
553
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.7 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1748.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.6 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1185 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 507 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1369 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 416 micro
Összesen
2212
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2267 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A pirításhoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
kurkuma ízlés szerint
A paradicsomos csatnihoz
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit héjában megfőzzük sós vízben. Ha megfőtt, héjától megszabadítjuk és krumplinyomóval pépesre törjük.
- A krumplit csipet sóval és annyi liszttel összeállítjuk, hogy puha állagú tésztát kapjunk.
- Ebből gombócokat formázunk, és megfőzzük lobogó vízben. (A gombóckészítés egyszerűbbnek, gyorsabbnak bizonyult, mint a tészta kinyújtása, felszeletelése. A végeredmény szempontjából teljesen mindegy a forma:))
- A megfőtt gombócokat felszeleteljük és olívaolajon a felaprított vöröshagymával egy nagy serpenyőben megpirítjuk a darabkákat. Kurkumát teszünk hozzá. (Ez szép sárga színt és kellemes ízt ad neki.)
- A paradicsomcsatnihoz a zsíradékot felhevítjük és abba szórjuk a kurkumát, borsot, fahéjat, római köményt.
- Felöntjük a paradicsomlével, mazsolát, sót, cukrot teszünk bele és körülbelül 10 perc alatt összeforraljuk.
- A megpirult "nudlikat" ezzel a szósszal megöntözve tálaljuk.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8580
- Feltöltés dátuma: 2009. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Krumplis gombóc volt itthon a menü. Én ezt továbbgondoltam, felaprítottam, megpirítottam és egy kevésbé hagyományos paradicsomöntettel a csatnival (chutney) bolondítottam meg. (A csatni indiai eredetű mártás, mindenféle étel édeskés, fűszeres kísérője lehet, készülhet számtalan alapanyagból.) Zseniálisan sikerült a kísérletezésem tárgya.