r
Nosalty Logó

Pirított-kókuszkrémes bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Pirított-kókuszkrémes bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 54% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 54% Zsír
Összesen 1674 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 54% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 54% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 239 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 54% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    808 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1674 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 54% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 571 kcal

Elkészítés

  1. Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a kókuszreszeléket szétszórjuk egy tepsiben egyenletesen. A sütőben kb. 2 percig sütjük, de nagyon odafigyelünk rá, mert iszonyat könnyen oda tud égni. Néha megkavarjuk, hogy egyenletesen piruljon, de az egész művelet nem tart 5 percnél tovább.
  2. Az étcsokit elosztjuk 2/3 és 1/3 arányban. Először is a csoki 2/3-ából elveszünk 2-3 kockát, amit félreteszünk. A maradékot felolvasztjuk mikróban, amíg sima nem lesz, majd hozzáadjuk a félretett kockákat (legegyszerűbben így lehet temperálni a csokit). Kikenjük a formákat (lehet ezt ecsettel, én egy kanál hátulját használtam), és egy kicsit az asztalhoz ütögetjük, hogy a csoki kitöltsön minden részt, és a levegőbuborékok kiszabaduljanak, hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  3. Közben a töltelékhez a tejszínt felmelegítjük egy lábasban a porcukorral, majd hozzákeverünk 5 evőkanálnyit a pirított kókuszból. Jól összekeverjük, végül a vajat is hozzáadjuk, amíg teljesen fel nem olvad, majd hagyjuk hűlni.
  4. Ha a töltelék lehűlt (de nem teljesen, mert akkor megszilárdul, szobahőmérsékletűre), akkor a kis formákat megtöltjük az elkészült töltelékkel, de ne teljesen a tetejéig, mert akkor nem fogjuk tudni bezárni a bonbonokat, vissza a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon a töltelék.
  5. Hűtőből kivéve a maradék 1/3 csokit ugyanúgy olvasztjuk fel, mint az előző adagot, majd a bonbonok tetejére húzzuk, ezzel adjuk meg az alját a bonbonoknak, úgyhogy nem kell, hogy tökéletesre sikerüljenek. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
  6. A formákból kinyomkodva kis bonbonos papírokba tesszük őket. Én úgy díszítettem, hogy a tetejüket öngyújtóval kicsit felolvasztottam, és belenyomtam a maradék kókuszreszelékbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 566
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 22.

Ajánló

Macerásnak hangozhat az egész (mert az is), de ha egyszer az ember rákapott a munkamenetre, és tudja, mit hogyan kell, akkor utána úgy megy, mint a karikacsapás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor felesleges ajándékok helyett én úgy döntöttem, hogy inkább egy doboz bonbont adok mindenkinek, úgyis mindenki az ételnek örül legjobban a mi családunkban. Csináltam vagy 6 különböző bonbont (4 napig dolgoztam rajtuk, és még mindig folyamatban van egy), de minden percét élveztem. Viszont még a plafonról is a csokit vakartam a végére, valahogy nem tudok csokival szépen dolgozni.  Na, szóval ez az egyik recept, amit használtam.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...