Pirított dió habcsók köntösben
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Ada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
125g dió818 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
Összesen
925
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
500g dió3270 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
Összesen
3699
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 49% Zsír
-
73.5g dió481 kcal
-
14.7g cukor57 kcal
-
11.8g tojásfehérje6 kcal
Összesen
544
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 81.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 819.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
925
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.9 g
Zsír
-
Összesen 326.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 236 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3277.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 799 mg
-
Foszfor 1742 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.1 g
-
Cukor 113 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 90.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
3699
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 49% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
544
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg dió
-
10 dkg cukor
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
- A sütőt bekapcsoljuk 80-100 fokra (én hőlégkeverésen csináltam). Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a diót elegyengetjük rajta. (Én igazából nem mértem le a diót, annyit tettem bele, hogy a tepsi szép egyenletesen tele legyen dióval.) Betoljuk a sütőbe, és kicsit megpirítjuk (kb. 10 perc).
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- A megpirított diót kivesszük a sütőből, hozzáöntjük a felvert tojásfehérjéhez, és jól összekeverjük.
- Az egészet visszaöntjük a tepsibe a sütőpapírra, elegyengetjük, és visszatoljuk a sütőbe. 80-100 fokon addig szárítjuk, míg a tojáshab rákeményedik a diókra. (Nekem ez kb. fél óra volt, és utána még a lekapcsolt sütőben hagytam 1 órát száradni.) Akkor jó, ha már nem ragad, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor megbarnul a fehér habcsókköntös.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3146
- Feltöltés dátuma: 2014. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ada
18 recept
Férjem nagymamájánál kóstoltam először ezt a hagyományos, népi téli édességet. Az a baj, hogy nem lehet abbahagyni a rágcsálást :)