r
Nosalty Logó

Pirított dió habcsók köntösben

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Ada
Pirított dió habcsók köntösben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 925 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    236 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3277.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    799 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3699 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 49% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 544 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk 80-100 fokra (én hőlégkeverésen csináltam). Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a diót elegyengetjük rajta. (Én igazából nem mértem le a diót, annyit tettem bele, hogy a tepsi szép egyenletesen tele legyen dióval.) Betoljuk a sütőbe, és kicsit megpirítjuk (kb. 10 perc).
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A megpirított diót kivesszük a sütőből, hozzáöntjük a felvert tojásfehérjéhez, és jól összekeverjük.
  4. Az egészet visszaöntjük a tepsibe a sütőpapírra, elegyengetjük, és visszatoljuk a sütőbe. 80-100 fokon addig szárítjuk, míg a tojáshab rákeményedik a diókra. (Nekem ez kb. fél óra volt, és utána még a lekapcsolt sütőben hagytam 1 órát száradni.) Akkor jó, ha már nem ragad, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor megbarnul a fehér habcsókköntös.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3132
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem nagymamájánál kóstoltam először ezt a hagyományos, népi téli édességet. Az a baj, hogy nem lehet abbahagyni a rágcsálást :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...