Pirított csirkemáj Vilitől
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g csirkemáj149 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
47.3g csirkemáj56 kcal
-
48.3g vöröshagyma18 kcal
-
36 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 663.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 199.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 758 micro
-
Kolin: 251 mg
-
Retinol - A vitamin: 4113 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 194 micro
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 90.3 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2654.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 1632 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 796.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16579 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3030 micro
-
Kolin: 1002 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 1331 micro
-
β-crypt 302 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 776 micro
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1569 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 1557 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 19 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
-
500 g csirkemáj
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 tk füstölt pirospaprika
Elkészítés
- A csirkemájat megmossuk, és nagyon alaposan lecsepegtetjük, hogy ne maradjon vizes, majd négybe vágjuk.
- A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és az olajon közepes hőmérsékleten megsütjük.
- Amikor már jópuha, és már majdnem színt kap, akkor a lángot a lehetőlegerősebbre vesszük, és ha már nagyon forró, beledobjuk a májat.
- Addig forgatjukóvatosan, amíg minden oldala meg nem fehéredik, de belül még puha, ez kb. 1-2 perc.
- Ekkor szórjuk meg a pirospaprikával. (Ha előbb tesszük, akkor nem látjuk, hogy a máj megfehéredett-e.)
- Még egyet-kettőt keverünk rajta, és kész. Tovább nem szabad pirítani, mert megkeményedik. Csak a tányérunkon sózzuk!!!
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 28158
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Ajánló
Ecetes paprika v. kovászos uborka illik hozzá a legjobban. Köretet én azért nem készítettem hozzá, mert mi így szeretjük, csak friss, puha kenyérrel. Sajnos nem egy fogyókúrás étel, de jó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon régen kb. 30 évvel ezelőtt egy kollégám kínált meg az általa így elkészített májjal, ami annyira finom volt, hogy megkértem, mondja el, hogyan készíti. Megtanított arra, hogy a májnak az ellensége a víz, a főzés és a só. Ha nem víztelenítjük, mielőtt rádobjuk a hagymára, akkor egészen más állaga lesz. Nem állítom azt, hogy ellenkező esetben nem jó, és biztosan van, aki arra esküszik, hogy főzni kell, de ha egyszer így megpróbálja, akkor mindig így fogja készíteni. Nagyon finom, belül olyan puha (nem nyers), mint a velő, szinte szétomlik a szájban.