r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj Vilitől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Pirított csirkemáj Vilitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2654.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1632 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16579 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3030 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    1331 micro
  • β-crypt
    302 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1557 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, és nagyon alaposan lecsepegtetjük, hogy ne maradjon vizes, majd négybe vágjuk.
  2. A hagymát kettévágjuk, majd felszeleteljük, és az olajon közepes hőmérsékleten megsütjük.
  3. Amikor már jópuha, és már majdnem színt kap, akkor a lángot a lehetőlegerősebbre vesszük, és ha már nagyon forró, beledobjuk a májat.
  4. Addig forgatjukóvatosan, amíg minden oldala meg nem fehéredik, de belül még puha, ez kb. 1-2 perc.
  5. Ekkor szórjuk meg a pirospaprikával. (Ha előbb tesszük, akkor nem látjuk, hogy a máj megfehéredett-e.)
  6. Még egyet-kettőt keverünk rajta, és kész. Tovább nem szabad pirítani, mert megkeményedik. Csak a tányérunkon sózzuk!!!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28158
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Ecetes paprika v. kovászos uborka illik hozzá a legjobban. Köretet én azért nem készítettem hozzá, mert mi így szeretjük, csak friss, puha kenyérrel.  Sajnos nem egy fogyókúrás étel, de jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Nagyon régen kb. 30 évvel ezelőtt egy kollégám kínált meg az általa így elkészített májjal, ami annyira finom volt, hogy megkértem, mondja el, hogyan készíti. Megtanított arra, hogy a májnak az ellensége a víz, a főzés és a só. Ha nem víztelenítjük, mielőtt rádobjuk a hagymára, akkor egészen más állaga lesz. Nem állítom azt, hogy ellenkező esetben nem jó, és biztosan van, aki arra esküszik, hogy főzni kell, de ha egyszer így megpróbálja, akkor mindig így fogja készíteni. Nagyon finom, belül olyan puha (nem nyers), mint a velő, szinte szétomlik a szájban.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...