r
Nosalty Logó

Piña Colada palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Piña Colada palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

545
Kalória
11.5g
Fehérje
74g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
130.5g
Víz
153.8g
Koleszterin
2.2g
Rost
40.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 3273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    783.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 3273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót és a tojást. Apránként hozzádolgozzuk a tejet és a vajat, közben folyamatosan keverjük rugós fejű habverővel, így biztos csomómentes lesz a tésztánk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez összemelegítjük a kétfajta tejet, közben felverjük a tojást és a sárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Fokozatosan a meleg tejbe öntjük, és folyamatos keverés mellett pár percig lassú tűzön főzzük, hogy jól besűrűsödjön.
  3. Megpucoljuk az ananászt, és egészen apró darabokra felszeleteljük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük az ananászdarabokat, és meghintjük a barna cukorral. Lassú tűzön karamellizáljuk egy kicsit, majd a krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  4. Míg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. (kb. 10 db lesz belőle.)
  5. Folpackkal kibélelünk egy kisebb -23 cm átmérőjű- kuglófformát (aminek nincs a közepén lyuk), beleterítünk egy palacsintát, megkenjük az ananászos krémmel, és így haladunk a rétegezéssel, míg el nem fogynak a hozzávalók (palacsinta legyen az utolsó réteg).
  6. Óvatosan megnyomkodjuk a tetejét, hogy a palacsinták jól felvegyék a forma alakját, folpackkal letakarjuk a tetejét, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt a folpack segítségével kicsit megmozgatjuk a palacsinta széleit, majd egy tálaló tányérra fordítjuk óvatosan.
  8. Elkészítjük hozzá az öntetet, és óvatosan meglocsoljuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Az örök nagy kedvenc: palacsinta. Most kicsit modernebb, mutatósabb változatban készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!