r
Nosalty Logó

Piña Colada palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Piña Colada palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

545
Kalória
11.5g
Fehérje
74g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
130.5g
Víz
153.8g
Koleszterin
2.2g
Rost
40.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 3273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    783.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 3273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót és a tojást. Apránként hozzádolgozzuk a tejet és a vajat, közben folyamatosan keverjük rugós fejű habverővel, így biztos csomómentes lesz a tésztánk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez összemelegítjük a kétfajta tejet, közben felverjük a tojást és a sárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Fokozatosan a meleg tejbe öntjük, és folyamatos keverés mellett pár percig lassú tűzön főzzük, hogy jól besűrűsödjön.
  3. Megpucoljuk az ananászt, és egészen apró darabokra felszeleteljük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük az ananászdarabokat, és meghintjük a barna cukorral. Lassú tűzön karamellizáljuk egy kicsit, majd a krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  4. Míg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. (kb. 10 db lesz belőle.)
  5. Folpackkal kibélelünk egy kisebb -23 cm átmérőjű- kuglófformát (aminek nincs a közepén lyuk), beleterítünk egy palacsintát, megkenjük az ananászos krémmel, és így haladunk a rétegezéssel, míg el nem fogynak a hozzávalók (palacsinta legyen az utolsó réteg).
  6. Óvatosan megnyomkodjuk a tetejét, hogy a palacsinták jól felvegyék a forma alakját, folpackkal letakarjuk a tetejét, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt a folpack segítségével kicsit megmozgatjuk a palacsinta széleit, majd egy tálaló tányérra fordítjuk óvatosan.
  8. Elkészítjük hozzá az öntetet, és óvatosan meglocsoljuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Az örök nagy kedvenc: palacsinta. Most kicsit modernebb, mutatósabb változatban készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!