r
Nosalty Logó

Pillow potato, azaz párna- vagy buborékburgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Pillow potato, azaz párna- vagy buborékburgonya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1999
Kalória
3g
Fehérje
26.7g
Szénhidrátok
212.6g
Zsír
84g
Víz
-
Koleszterin
2.1g
Rost
839.8mg
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 65% Zsír
Összesen 1999 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 65% Zsír
Összesen 7995 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 65% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 65% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    212.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1999 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 65% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    850.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    393 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    310 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    336 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    349 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 7995 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 65% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 557 kcal

Elkészítés

  1. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyákat, majd a mandolinszeletelő legvékonyabbra állított fokozata segítségével szeleteljük fel. Nem baj, ha nem mindegyik jön ki tökéletesen, mert a végeiket később úgyis levágjuk. A burgonyaszeleteknek kb. 2 mm-nek kell lenniük.
  2. Szárítsuk meg a burgonyaszeleteket papírtörlővel.
  3. Helyezzük a burgonyaszeleteket egy nagy vágódeszkára. Rendezzük el őket úgy, hogy egy vízszintes sornyi burgonyaszelet legyen, alájuk pedig hozzájuk hasonló méretű és formájú burgonyaszeleteket párosítsunk. A párok egymás alatt legyenek, hogy könnyen összerakhassuk őket.
  4. A felső sornyi burgonyaszeletek felületét finoman szórjuk meg kukoricakeményítővel. A kukoricakeményítő-réteg ne legyen vastag, de fedje be az egész felületet. Söpörjük le a felesleget.
  5. A burgonyaszeletek alsó felét kenjük meg tojásfehérjével.
  6. A tojásos burgonyaszeleteket nyomjuk hozzá erősen a keményítős burgonyaszeletekhez.
  7. Egy éles késsel vágjuk a burgonyák széleit téglalapalakúra, ezzel zárjuk le.
  8. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat forróra, kb. 180 fokra. Óvatosan adjunk hozzá néhány burgonyát, ügyelve arra, hogy legyen helyük megpuffadni. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Vegyük ki az olajból, és csepegtessük le.
  9. Kedvenc szószunkkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

A buborékburgonya egy újabb agyament tiktokos szórakoztató snackötlet, amit ki kellett próbálnunk. Figyelem! Egyedi formájú, imádnivaló, szuper ropogós, csupán 3 hozzávalóból áll, és könnyen elkészíthető otthon! A burgonya sütés közben felpuffad, és belül teljesen üreges lesz, így teljesen olyan, mint egy buborék vagy kispárna. Nyamm!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!