r
Nosalty Logó

Pillecukros-csokis kekszsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Pillecukros-csokis kekszsüti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 808 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3335.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    784 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 3236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 30x30-as szögletes formába tesszük az alufóliát és bepermetezzük olajjal, majd félretesszük. Nagy, vastag fenekű lábasba, alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokoládét a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral.
  2. Ha ilyen edényünk nincs, akkor gőzön olvasszuk meg, így biztosan nem ég le és könnyebben bánunk vele. Én így készítettem. Levesszük a tűzről és 2 percig hűlni hagyjuk. (A tejszínt is ekkor adjuk hozzá, jól elkeverjük.)
  3. Belekeverjük a vaníliát, majd a pillecukrot, a kekszet, mogyorót, a mazsolát lecsorgatva és a maradék piskótákat.
  4. A masszát a tepsibe öntjük. 1 órára, amíg megszilárdul, hűtőszekrénybe tesszük.
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4036
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Ajánló

Tetszőleges nagyságúra vágjuk. Nekem a tejszínnel nagyon jól sikerült, bár az eredeti recept szerint keménynek és szép simának kell lennie. Remekül sikerült az állaga, mert nem lett túl kemény, és akinek a fogai nem túl jók, még az is könnyedén elmajszolhatja. A színes maradék piskóták szépen mutatnak a fondant felszínén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillecukros-csokis kekszsüti
Zsuzsamama56 321 recept

Ennek a fondantnak az elkészítése kicsit macerás volt, mert ugyan szerettem volna tartani magam az eredeti recepthez, de annyi maradék finomság volt idehaza, hogy kénytelen voltam felhasználni, hogy ne vesszen kárba. Lazítottam tejszínnel az állagán, mivel a fogaink már nem a régiek. Aki persze ennek nincs kitéve, az bátran hagyja el. Úgy keményebb csokoládé fondantot kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...