Pillecukros-csokis kekszsüti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
80 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
19 kcal
-
13g törökmogyoró79 kcal
-
13g pillecukor40 kcal
-
13g keksz52 kcal
-
13g piskótalap36 kcal
-
8g mazsola22 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
808
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
321 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
50g pillecukor159 kcal
-
50g keksz210 kcal
-
50g piskótalap145 kcal
-
30g mazsola90 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
3236
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
26.7g étcsokoládé146 kcal
-
13.3g tejcsokoládé71 kcal
-
13.3g sűrített tej (cukrozott)43 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
2.7g vaníliás cukor10 kcal
-
6.7g törökmogyoró42 kcal
-
6.7g pillecukor21 kcal
-
6.7g keksz28 kcal
-
6.7g piskótalap19 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
Összesen
431
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 833.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.6 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
808
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 166.9 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3335.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 1191 mg
-
Nátrium 798 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.5 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 124.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
3236
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
431
kcal
Hozzávalók
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
2 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg pillecukor
Elkészítés
- Egy 30x30-as szögletes formába tesszük az alufóliát és bepermetezzük olajjal, majd félretesszük. Nagy, vastag fenekű lábasba, alacsony hőfokon megolvasztjuk a csokoládét a sűrített tejjel és a vaníliás cukorral.
- Ha ilyen edényünk nincs, akkor gőzön olvasszuk meg, így biztosan nem ég le és könnyebben bánunk vele. Én így készítettem. Levesszük a tűzről és 2 percig hűlni hagyjuk. (A tejszínt is ekkor adjuk hozzá, jól elkeverjük.)
- Belekeverjük a vaníliát, majd a pillecukrot, a kekszet, mogyorót, a mazsolát lecsorgatva és a maradék piskótákat.
- A masszát a tepsibe öntjük. 1 órára, amíg megszilárdul, hűtőszekrénybe tesszük.
- Tepsi mérete: 30x30
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 4055
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Ajánló
Tetszőleges nagyságúra vágjuk. Nekem a tejszínnel nagyon jól sikerült, bár az eredeti recept szerint keménynek és szép simának kell lennie. Remekül sikerült az állaga, mert nem lett túl kemény, és akinek a fogai nem túl jók, még az is könnyedén elmajszolhatja. A színes maradék piskóták szépen mutatnak a fondant felszínén.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Zsuzsamama56
322 recept
Ennek a fondantnak az elkészítése kicsit macerás volt, mert ugyan szerettem volna tartani magam az eredeti recepthez, de annyi maradék finomság volt idehaza, hogy kénytelen voltam felhasználni, hogy ne vesszen kárba. Lazítottam tejszínnel az állagán, mivel a fogaink már nem a régiek. Aki persze ennek nincs kitéve, az bátran hagyja el. Úgy keményebb csokoládé fondantot kapunk.