Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
200g pisztráng178 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
Összesen
590
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g pisztráng355 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
Összesen
1180
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
35.1g pisztráng31 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
3.9g petrezselyem1 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
43.8g zöldborsó36 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
7g paradicsom1 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
Összesen
104
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1814.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 858 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 366 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 446 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 2476 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 7507 micro
Összesen
590
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.1 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3629.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1215 mg
-
Nátrium 1716 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 732.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 555 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 892 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 318 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 186 micro
-
β-karotin 4953 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2059 micro
-
Lut-zea 15013 micro
Összesen
1180
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 180 micro
-
Lut-zea 1316 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg pisztráng
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
3 ek olívaolaj
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 tk rozmaring
-
1 kk fekete bors
-
1 kk majoranna
-
50 dkg zöldborsó
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 kis db paradicsom
Elkészítés
- A halakat a megtisztás után besózzuk.
- 3 gerezd fokhagymát összeaprítunk gépi aprítóval, hozzáadunk 2-3 evőkanál olívaolajat, majd a petrezselymet és az összes fűszert (pirospaprika, rozmaring, feketebors, majoranna). Jól összedolgozzuk ezeket.
- A halakat egyesével sütőzacskóba tesszük, és az elkészített páccal bekenjünk őket. A hasukba utólag még egy-egy gerezd fokhagymát helyezünk, és a kézzel elmorzsolt chilivel még kívül-belül bekenjünk őket.
- A sütőzacskó száját jól megkötjük, a zacskót megszúrkáljuk, és már mehet is a hal az előmelegített sütőbe.
- Közben 1 evőkanál vajat olvasztunk föl egy lábasban. Erre teszzük a megmosott borsót, amit pici vízzel fölöntünk.
- A leveskockát hozzáadjuk a borsóhoz, és fedő alatt puhára pároljuk. Később egy felkockázott hagymát és paradicsomot adunk hozzá.
- A hal kb. 25-30 percig sülhet a zacskóban, majd a zacskót fölvágjuk, és még 10 percig sütjük a sütőben. A hal akkor a legjobb, ha a bőre hólyagosra sül, de hamarabb is kivehetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15629
- Feltöltés dátuma: 2011. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pisztráng egy fantasztikus hal, az egyik kedvencünk. Ünnepi ebédnek kitűnő. Paradicsomsalátát terveztem hozzá eredetileg, de pünkösdkor mindent zárva találtunk, ezért itthoni alapanyagból dolgoztam. Volt itthon mirelit borsó, és előkerült egy paradicsom is a hűtőből. Hagyma mindig van, és az csak jót tehet az étellel. Sütés közben a fűszerek illata mennyei.