r
Nosalty Logó

Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pikáns pisztráng vajon párolt borsóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1814.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    366 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    446 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    2476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    7507 micro
Összesen 590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3629.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    1716 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    892 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    4953 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    15013 micro
Összesen 1180 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    180 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat a megtisztás után besózzuk.
  2. 3 gerezd fokhagymát összeaprítunk gépi aprítóval, hozzáadunk 2-3 evőkanál olívaolajat, majd a petrezselymet és az összes fűszert (pirospaprika, rozmaring, feketebors, majoranna). Jól összedolgozzuk ezeket.
  3. A halakat egyesével sütőzacskóba tesszük, és az elkészített páccal bekenjünk őket. A hasukba utólag még egy-egy gerezd fokhagymát helyezünk, és a kézzel elmorzsolt chilivel még kívül-belül bekenjünk őket.
  4. A sütőzacskó száját jól megkötjük, a zacskót megszúrkáljuk, és már mehet is a hal az előmelegített sütőbe.
  5. Közben 1 evőkanál vajat olvasztunk föl egy lábasban. Erre teszzük a megmosott borsót, amit pici vízzel fölöntünk.
  6. A leveskockát hozzáadjuk a borsóhoz, és fedő alatt puhára pároljuk. Később egy felkockázott hagymát és paradicsomot adunk hozzá.
  7. A hal kb. 25-30 percig sülhet a zacskóban, majd a zacskót fölvágjuk, és még 10 percig sütjük a sütőben. A hal akkor a legjobb, ha a bőre hólyagosra sül, de hamarabb is kivehetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 15616
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pisztráng egy fantasztikus hal, az egyik kedvencünk. Ünnepi ebédnek kitűnő. Paradicsomsalátát terveztem hozzá eredetileg, de pünkösdkor mindent zárva találtunk, ezért itthoni alapanyagból dolgoztam. Volt itthon mirelit borsó, és előkerült egy paradicsom is a hűtőből. Hagyma mindig van, és az csak jót tehet az étellel. Sütés közben a fűszerek illata mennyei.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...