r
Nosalty Logó

Pikáns paprikakrémes penne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Pikáns paprikakrémes penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2997.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    4849 micro
  • β-crypt
    1447 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1046 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikák magházát eltávolítjuk, majd félbe vágva, héjával felfelé fordítva elfektetjük őket egy sütőtálban.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket és a felkockázott hagymát, majd 220°C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre pirítjuk a zöldségeket.
  3. A sütőből kivett tálat lefedjük alufóliával, és hagyjuk pihenni 10 percet. Ezután a paprika héja egyszerűen eltávolítható.
  4. A zöldségeket összeturmixoljuk, a bacont pedig egy serpenyőben, saját zsírjában megpirítjuk, majd félretesszük.
  5. A paprikakrémet a serpenyőbe kanalazzuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan összekeverjük.
  6. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és Erős Pistával, hogy kellően pikáns legyen.
  7. A szószhoz hozzáadjuk a sós vízben kifőzött tésztát, majd a főzővízből is öntünk hozzá egy keveset, hogy még krémesebb legyen.
  8. Beleforgatjuk a pirított és felaprított bacont, és sajttal megreszelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 461
  • Össznézettség: 808
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A népszerű paprikakrémet most új köntösbe öltöztettük, hiszen nemcsak ízesítője, hanem fő eleme ennek a tésztaételnek. A házi készítésű szószból elsőre hiányoltuk a spirituszt, ezért előkutattuk a kamrából az Erős Pistát, ami pikáns végeredményt varázsolt a főételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek