r
Nosalty Logó

Pikáns cukkinis-gombás ragu

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns cukkinis-gombás ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A rántáshoz

Összesen 205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A rántáshoz

Összesen 825 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguhoz

A rántáshoz

Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 205 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    6068 micro
Összesen 825 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1127 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A rántáshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A cukkinit hosszanti csíkokra (juliennre) vágjuk és besózzuk. A hagymát apróra kockázzuk, a sonkát pedig szintén hosszúkás szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát megpároljuk kevés olajon. Hozzáadjuk a sonkát, a cukkinit, és némi párolás után a gombát is.
  3. Pár perces összefőzés után hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszerkeveréket, a sót, a cukrot, és apránként a vizet.
  4. Az olajból és liszből rántást készítünk, amit pirospaprikával fűszerezünk, és ezzel besűrítjük a ragunkat.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük, ha még kell.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12312
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 06.

Ajánló

Köretnek mindenképp a rizst válasszuk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy cukkinim felhasználásra várt, és egy fél doboz konzervgomba a hűtőben szintúgy. Ez kerekedett belőle. A chilisbab fűszerkeverék és a cukor keveréke adja a pikantériáját. Nagyon játékosan elsimul benne az édeskés íz, így olyan ételt kapunk ami emlékeztet a chilisbab erős aromáira, viszont a paradicsompüré édes íze elviszi egy egészen más irányba. Hát, ahogy azt mondani szokás: ezt is kipróbáltuk. De azt hiszem nem utoljára!

Hozzávalók

A raguhoz

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...