r
Nosalty Logó

Pikáns csirkeszárny

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Pikáns csirkeszárny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirkeszárny

Házi pikáns bbq szósz

Összesen 661 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirkeszárny

Házi pikáns bbq szósz

Összesen 2645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Csirkeszárny

Házi pikáns bbq szósz

Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13570 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 661 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6971.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    5012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    826 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    54279 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 2645 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2440 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Csirkeszárny

Házi pikáns bbq szósz

Elkészítés

Csirkeszárny

  1. A csirkeszárnyakat mossuk át vízzel, majd töröljük őket szárazra papírtörlővel.
  2. Egy tálban alaposan kenjük át fűszerpaprikával, fokhagymaporral, olajjal és sóval.
  3. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd alufóliával hermetikusan fedjük le.
  4. 190 C fokon 35-40 percig süssük puhára.
  5. Vegyük ki a sütőből, majd kenjük át, akár több rétegben a mázzal és tegyük vissza 200 fokra. Süssük ropogósra 10 perc alatt.
  6. Sült krumplival és Erős Pistás ketchuppal tálaljuk.

Házi pikáns bbq szósz

  1. Olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát is. Pár percig keverjük.
  2. Hintsük meg a füstölt fűszerpaprikával, majd dobjuk bele a mustárt.
  3. Tegyük bele az Univer Erős Pistás ketchupot. Az ízek harmóniája érdekében, adjunk hozzá barna cukrot, Worcestershire-szószt és egy kevés almaecetet.
  4. Lazítsuk vízzel és sózzuk.
  5. Lassú tűzön főzzük sűrűre.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 2506
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 13.

Ajánló

Aki szereti a behízelgően csípős ízeket, mást nem is tehet, minthogy csirkeszárnyakra keni a fűszeres szószt. Ez a harapnivaló tuti feltüzel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán elterjedt fogás manapság a pikáns csirkeszárny, ami eredetileg az 1960-as évek egyik bártulajdonosának köszönhető. Régebben értéktelen húsrésznek tekintették a csirkeszárnyat, ezért éttermekbe nem is rendeltek belőle. Egy véletlen folytán azonban, egy amerikai bárba csirkenyak helyett, szárnyat szállítottak. A leleményes szakács pedig abból főzött, amit hoztak, így nagy szerencsékre, megalkotta ezt az ínycsiklandó fogást.

Hozzávalók

Csirkeszárny

Házi pikáns bbq szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...