r
Nosalty Logó

Pihe-puha házi kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AnitaSztaricsek
Pihe-puha házi kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 681 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    1843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 2722 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kis cukrot és az élesztőt. Közben az olaj és a vaj kivételével mindent egy nagy edénybe rakunk, majd a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, és alaposan összegyúrjúk.
  2. Kelesztjük 15 percig, majd hozzáadjuk a vajat, és jó alaposan összedolgozzuk és egy tiszta edénybe helyezzük az olajjal együtt, amiben egy jó 60 percet pihenhet. Folpackal lefedjük, és meleg helyen kelesztjük.
  3. Miután duplájára dagadt, 3 részre osztjuk, kicsit lisztezett felületen "kinyújtjuk" és összefonjuk. +1 tojással megkenjük (10 percig ismét pihentetjük meleg helyen), reszelhetünk rá csokit, és 30-35 perc alatt megsütjük formában vagy anélkül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8321
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pihe-puha házi kalács
AnitaSztaricsek 26 recept

Annyira finom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...