r
Nosalty Logó

Pezsgős korong

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pezsgős korong
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3019 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    204.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2048 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3019 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a 25 dkg margarint és a 25 dkg lisztet.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a hideg margarint pedig belereszeljük.
  3. Hozzáadjuk a pezsgőt: az 1 dl saccolás, evőkanállal mérjük, én 6 evőkanállal tettem bele.
  4. Összedolgozzuk a hozzávalókat.
  5. Nem szükséges pihentetni, vékonyra nyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formájúra szaggatjuk.
  6. Nem kell bekenni a tetejét tojással sem.
  7. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel sütjük. Attól függ, mennyire sikerült vékonyra, de hamar megsül, kb. 8-12 perc. Amint elkezd picit barnulni, azonnal kivesszük.
  8. Egy tálba szitálunk kb. 5 dkg porcukrot, amit elkeverünk egy vaníliás cukorral.
  9. A korongokat még forrón megforgatjuk a cukros keverékben, majd hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1814
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a világ egyik legegyszerűbb sütije. Ilyenkor szilveszter után tökéletes, ugyanis a maradék pezsgőt meg tudjuk vele menteni.:) Az egyszerűsége ellenére finom, a tésztája olyan szép leveles a pezsgőtől, mintha hajtogattuk volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...