Petrezselymes karfiolkrémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rhode
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
leveshez
Összesen
135
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
leveshez
Összesen
538
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
leveshez
Összesen
55
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 108.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
135
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1591.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 925 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 434.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
538
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
leveshez
-
1 közepes db karfiol
-
1 ek kacsazsír
-
2 g só
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
2 dl tejföl
-
2 g bors
-
1 teáskanál petrezselyem
-
5 dkg burgonya
Elkészítés
leveshez
- A karfiolt rózsáira szedjük, és feltesszük főni annyi vízben, ami ellepi. A tetejére tesszük a zsírt, bele sót, borsot és egy szem kockákra vágott krumplit.
- Az étkezési keményítőből és a tejfölből habarást készítünk. Amikor a karfiol nagyon puhára főtt, hőkiegyenlítéssel belekeverjük a habarást, még néhány percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük.
- A tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk, és még 1-2 percig főzzük.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5783
- Feltöltés dátuma: 2013. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rhode
37 recept
Nagyon szeretem a karfiolt bármilyen formában. Ez a recept véletlenül jött össze, általában nem mixelem, darabosan szoktam készíteni, de véletlenül túlfőtt, és úgy gondoltam, hogy akkor legyen krémleves. Jó ötletnek tűnt, azóta már többször is készítettem.