Petrezselyemolaj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Réthly Dávid
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 68% Zsír
-
21g olívaolaj188 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
1 kcal
Összesen
191
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 68% Zsír
-
255g olívaolaj2254 kcal
-
60g petrezselyem22 kcal
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
Összesen
2292
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 68% Zsír
-
68g olívaolaj601 kcal
-
16g petrezselyem6 kcal
-
16g újhagyma zöldje4 kcal
Összesen
611
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 68% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 321 micro
Összesen
191
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 68% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 255.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 186 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 108 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1231 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4472 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3851 micro
Összesen
2292
kcal
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 68% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 328 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1193 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1027 micro
Összesen
611
kcal
Hozzávalók
-
3 dl olívaolaj
-
60 g petrezselyem
-
2 db újhagyma zöldje
Elkészítés
- A petrezselymet és az újhagymát alaposan megtisztítjuk, majd az újhagyma zöldjét nagyobb darabokra vágjuk.
- Egy edényben vizet forralunk, sózzuk, majd 10 másodpercre beledobjuk a zöldségeket, végül jeges vízbe helyezzük.
- Lecsöpögtetjük, és egy papírtörlő segítségével felitatjuk a maradék vizet is.
- Egy aprítógépbe öntjük az olajat és a megszáradt zöldségeket, majd 2-3 percig turmixoljuk. Ezután egy lábasba öntjük a keveréket, és egy maghőmérő segítségével 100 Celsius fokig melegítjük.
- Végül egy kávéfilteren átszűrjük a zöld keverékünket, és készen is vagyunk!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 6530
- Feltöltés dátuma: 2019. október 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Réthly Dávid
32 recept
Szuperzöld és szuperfriss petrezselyemolaj, díszítéshez, salátákra, vagy csak úgy magában egy kis pirítósra locsolva. Katt ide, ha bővebben olvasnál róla!