r
Nosalty Logó

Penne pirított baconnel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Penne pirított baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5365 micro
  • β-karotin
    13272 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2317 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 1025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3944.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    2190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2681 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    728 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10730 micro
  • β-karotin
    26543 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4634 micro
  • Lut-zea
    2254 micro
Összesen 2052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    852 micro
  • β-karotin
    2107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    368 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pennének vizet forralunk, majd szokás szerint kifőzzük.
  2. A bacont feldaraboljuk egy serpenyõben, vagy a mikróban megpirítjuk.
  3. Ezalatt a többi hozzávalót, a paradicsom kivételével felaprítjuk.
  4. Az elkészült pennéről a vizet leöntjük, és ugyanabban az edényben összekeverjük a zöldségekkel.
  5. Fűszerezzük, olívaolajjal meglocsoljuk.
  6. 2 tányérra elosztjuk, ráhelyezzük a bacont, és felszeletelt paradicsommal körítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4414
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

A zöldségeket és a hozzávalók arányát kedvünk szerint alakíthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első recept, amit feltöltök, mégse az én találmányom, hanem a páromé. Amolyan hmm, mit egyek, nincs kedvem főzni, de azért jó lenne valamit. Addig addig adogatta hozzá a hozzávalókat, amíg ez nem lett a kedvenc tésztaételem. Sikere azt hiszem a friss, nyers zöldségekben, és persze a baconben rejlik. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...