r
Nosalty Logó

Penne Arrabiata magyarosítva

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Penne Arrabiata magyarosítva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5089 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    17258 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1017 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15841.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    13608 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    469 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    4030 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    86292 micro
  • Lut-zea
    2207 micro
Összesen 5089 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3744 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük sós vízben főni, közben összeaprítjuk a hagymát, és csíkokra vágjuk a csípős és nem-csípős paprikákat. A fokhagymát is csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A tésztát leszűrjük ha kész, és egy kanál olívaolajjal átkeverjük, hogy ne tapadjon össze.
  2. Olajat hevítünk, és rászórjuk a felaprított hagymát, ha üvegessé sült, rászórunk fél kanál fűszerpaprikát, megkeverjük, és fél dl vízzel felöntjük. Ha ez elfőtt, a paprikákat a hagymára rétegezzük, és hagyjuk, hogy elkezdjen fonnyadni, ha kevés levet engedett, akkor egy kis vizet öntünk hozzá. Kb. 10 perc főzés után megkeverjük, és beletesszük a felkarikázott kolbászt, az olajbogyókat és a fokhagymát.
  3. Hagyjuk, hogy a kolbász egy kis fűszeres zsírt engedjen a színes zöldségeinkre, majd nyakon öntjük a paradicsomszósszal, és hagyjuk, hogy a keverék felrottyanjon. Ekkor sózzuk, borsozzuk az elegyet, és még kb 10 percig főzzük együtt.
  4. A tésztát jénai tálba rétegezzük, óvatosan ráöntjük a forró paradicsomos elegyet, és sütőben 10 perc alatt készre sütjük az ételt.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3829
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Ajánló

A fiúk reszelhetnek  rá sajtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csípős, laktató, szeretjük. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...