r
Nosalty Logó

Pekándiós-gyömbéres angol süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Pekándiós-gyömbéres angol süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2655 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pekándiót finoman addig pirítjuk, míg elkezd illatozni, majd meghűtjük, felapraítjuk.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadagoljuk a liszthez, összegyúrjuk vele (vagy dagasztógépbe tesszük), és hozzáadjuk a felaprított, kandírozott gyömbért és a makadámdiót.
  3. Egy hengert formálunk belőle, amit kb 0,5 cm-es korongokra szabunk és sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Az eredeti recept egyben sütötte ki a tésztát, de én kekszeket készítettem belőle.)
  4. A kekszeket enyhén megporcukrozzuk, 1-1 szem pekándiót nyomunk a közepébe, vagy csak a villa ágaivalmegnyomjuk a közepét.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1913
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pekándiós-gyömbéres angol süti
Évi néni 1830 recept

El szerettem volna használni a kandírozott gyömbéremet, és ahhoz kerestem receptet. Most, hogy már elkészült, tudom, hogy a magam ízlése szerint több gyömbért tettem volna bele. Viszont a szoba, ahová betettem a süteményt, úgy illatozik a pirított pekándiótól, hogy bármikor átmegyek rajta, megállok egy kicsit szimatolni, mert annyira kellemes. Igazi angol jellegű sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...