Pekándiós-gyömbéres angol süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
2655
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 141.3 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 961.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 111.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 839 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
2655
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
416
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A pekándiót finoman addig pirítjuk, míg elkezd illatozni, majd meghűtjük, felapraítjuk.
- A vajat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadagoljuk a liszthez, összegyúrjuk vele (vagy dagasztógépbe tesszük), és hozzáadjuk a felaprított, kandírozott gyömbért és a makadámdiót.
- Egy hengert formálunk belőle, amit kb 0,5 cm-es korongokra szabunk és sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. (Az eredeti recept egyben sütötte ki a tésztát, de én kekszeket készítettem belőle.)
- A kekszeket enyhén megporcukrozzuk, 1-1 szem pekándiót nyomunk a közepébe, vagy csak a villa ágaivalmegnyomjuk a közepét.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1917
- Feltöltés dátuma: 2012. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
El szerettem volna használni a kandírozott gyömbéremet, és ahhoz kerestem receptet. Most, hogy már elkészült, tudom, hogy a magam ízlése szerint több gyömbért tettem volna bele. Viszont a szoba, ahová betettem a süteményt, úgy illatozik a pirított pekándiótól, hogy bármikor átmegyek rajta, megállok egy kicsit szimatolni, mert annyira kellemes. Igazi angol jellegű sütemény.