Pavlova-torta savanykás citromcurd-del és gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
Habcsóktorta
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
10 kcal
Citromkrém
-
17g tojássárgája54 kcal
-
25g citromlé6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
Tejszínkrém
-
67g habtejszín195 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
0 kcal
Összesen
840
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
Habcsóktorta
-
180g tojásfehérje94 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g almaecet0 kcal
-
57 kcal
Citromkrém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
150g citromlé33 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g vaj717 kcal
Tejszínkrém
-
400g habtejszín1168 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0 kcal
Összesen
5029
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
Habcsóktorta
-
11.1g tojásfehérje6 kcal
-
18.5g cukor72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g almaecet0 kcal
-
0.9g kukoricakeményítő4 kcal
Citromkrém
-
6.2g tojássárgája20 kcal
-
9.2g citromlé2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
Tejszínkrém
-
24.6g habtejszín72 kcal
-
15.4g mascarpone62 kcal
-
0 kcal
Összesen
311
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 55.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 104.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 364 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 356 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
840
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 334.5 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1835.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 461.7 g
-
Cukor 437 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 626.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2181 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 310 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 916 mg
-
Retinol - A vitamin: 2138 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1118 micro
Összesen
5029
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
Habcsóktorta
-
300 g cukor
-
1 csipet só
-
1 tk almaecet
-
1 evőkanál kukoricakeményítő
Citromkrém
Tejszínkrém
-
400 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
2 csepp vanília kivonat
Elkészítés
Habcsóktorta
- A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd mikor már félkemény a habunk, hozzáadjuk a cukrot, és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsókállagú masszát kapunk. Ekkorra a cukor is teljesen elolvad. Ezután hozzáadjuk a keményítőt meg az ecetet, de ezeket már csak határozott, gyors mozdulatokkal kavarjuk bele a habba.
- Spatula segítségével sütőpapírral bélelt tepsire halmozunk a habból, és tetszőleges formára alakítjuk. Mi szívecskét készítettünk, Valentin-nap alkalmából.
- A 130 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük-szárítjuk, légkeverésen 110 fokon.
- Miután elkészültek a habcsókok, a sütőt lekapcsoljuk, és résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni őket. Akár jó néhány órára is "ottfelejthetjük" őket.
Citromkrém
- Keverjük össze a tojássárgáját, a kristálycukrot, a citromhéjat, a citromlevet és a sót egy edényben. Tegyük vízgőzre a tálat, és szilikonos habverővel (a fémtől megkeseredik) addig kevergessük folyamatosan, amíg besűrűsödik (8-10 perc). A hollandi szósz állagához hasonló legyen, és ha belenyúlunk a krémbe, úgymond csípje az ujjunkat.
- Vegyük le az edényt a gőzről, és keverjük még pár percig, nehogy tojásrántottát kapjunk. Szűrjük át egy másik tálba, hogy megszabaduljunk az esetleges csomóktól és citromhéjtól.
- A hideg vajat 6-8 részre vágjuk, majd a citromkrémhez keverjük. Óvatosan kevergessük, míg a vaj a melegtől szépen megolvad.
- Helyezzünk a kész krém tetejére egy darab műanyag fóliát, hogy ne bőrösödjön meg, majd mehet a hűtőbe 1-2 órára. A krém a hűtés során tovább sűrűsödik. Ha kihűlt, a műanyag fólia eltávolítható. Hűtőben legfeljebb egy hétig áll el!
- A pavlovára csorgassunk gazdagon a curdből, majd tejszínkrémmel és bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.
Tejszínkrém
- A mascarponét a tejszínnel jó alaposan kihabosítjuk, és pár csepp vaníliával ízesítjük. (Cukor azért nem kerül bele, mert a curd és a habcsók is irtó édes.)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2887
- Feltöltés dátuma: 2023. február 03.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Szemet gyönyörködtető, kívül ropogós, belül lágy és ragacsos habcsóktortát készítettünk, amit hamar össze lehet dobni, ráadásul szuper módja a megmaradt tojásfehérje felhasználásának. A habcsók édességét savanykás citromkrémmel és tejszínhabbal ellensúlyozzuk, végül kedvenc bogyós gyümölcseinkkel díszítjük.