Pavlova torta erdei gyümölcsökkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hanele
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
25g tojásfehérje13 kcal
-
11g víz0 kcal
-
44g cukor169 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10 kcal
Összesen
320
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
90g víz0 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
Összesen
2563
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
16.8g tojásfehérje9 kcal
-
7.6g víz0 kcal
-
29.4g cukor114 kcal
-
29.4g habtejszín86 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
16.8g erdei gyümölcs mix7 kcal
Összesen
216
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
320
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 108.5 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1056.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 375.8 g
-
Cukor 361 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 487.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 959 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2563
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojásfehérje
-
90 ml víz
-
350 g cukor
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 110 fokra.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy nagy, fém tálba tesszük. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, beleállítunk egy cukorhőmérőt, és türelmesen várunk, míg eléri a 116 fokot. És ez az a pont, amikor a fehérjéket elektromos habverővel elkezdjük habbá verni. Ha már szép fényes és majdnem késznek nyilvánítjuk, kezdjük el -folyamatos keverés mellett- hozzácsorgatni az akkorra már 119-121 fokos cukorszirupunkat. A térfogata a 2-3 szorosára nő majd, ezért fontos, hogy az elején nagy tálat válasszunk. Kihűlésig folytatjuk a műveletet, akkor jó, ha a tál alja langyos vagy kézmeleg (kb. 10 perc).
- Szilikonos sütőpapírra két kupacot halmozunk egymástól viszonylag távolabb. A kupacokat - spatula vagy kanál segítségével- 20 centis korongokká formáljuk. A bátrabbak habzsákból is nyomhatják, sima csöves nyomózsákkal ugyanekkora átmérőjű köröket készítünk, középről kezdjük, és csigavonalban haladunk tovább, míg el nem érjük a kívánt méretet. Előmelegített sütőben addig sütjük őket, míg a tetejükön kéreg képződik és kicsit (nagyon óvatosan!!) megemelve őket, elválnak a sütőpapírtól. 30-40 perc a szintidő. Hagyjuk őket kihűlni.
- A tejszínt a 1/2 vanília rúd kikapart magjaival habbá verjük. Cukrot ne adjunk hozzá, a '"tésztánk" már önmagában is elég édes. Fogjuk az egyik gigantikus és naaagyon(!) törékeny meringue-ünket, tetejére halmozzuk a tejszínhab felét, szórjuk meg gyümölcsökkel. Erre illesztjük rá a másikat, majd ugyanezt megismételjük.
- Minél több rajta a szín és a forma, annál jobb, úgyhogy nyugodtan pakoljuk tele a tetejét málnával, szederrel, ribizlivel, áfonyával. Az összhatás kedvéért tehetünk rá még menta leveleket vagy sótlan pisztáciát.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3060
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.
Ajánló
Igazi nyári sláger, használhatunk mindig szezonális gyümölcsöket. Sokan tesznek bele kukoricalisztet, de kiérződik belőle. Ha kellően türelmesek vagyunk és ügyesek, anélkül is jó lesz a lapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hanele
15 recept
Pavlova. Roppanós-édes meringue, vaníliás tejszínhab, rengeteg gyümölcs.