r
Nosalty Logó

Pavlova torta erdei gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Pavlova torta erdei gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    487.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2563 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 110 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy nagy, fém tálba tesszük. A vizet és a cukrot lábasba tesszük, beleállítunk egy cukorhőmérőt, és türelmesen várunk, míg eléri a 116 fokot. És ez az a pont, amikor a fehérjéket elektromos habverővel elkezdjük habbá verni. Ha már szép fényes és majdnem késznek nyilvánítjuk, kezdjük el -folyamatos keverés mellett- hozzácsorgatni az akkorra már 119-121 fokos cukorszirupunkat. A térfogata a 2-3 szorosára nő majd, ezért fontos, hogy az elején nagy tálat válasszunk. Kihűlésig folytatjuk a műveletet, akkor jó, ha a tál alja langyos vagy kézmeleg (kb. 10 perc).
  3. Szilikonos sütőpapírra két kupacot halmozunk egymástól viszonylag távolabb. A kupacokat - spatula vagy kanál segítségével- 20 centis korongokká formáljuk. A bátrabbak habzsákból is nyomhatják, sima csöves nyomózsákkal ugyanekkora átmérőjű köröket készítünk, középről kezdjük, és csigavonalban haladunk tovább, míg el nem érjük a kívánt méretet. Előmelegített sütőben addig sütjük őket, míg a tetejükön kéreg képződik és kicsit (nagyon óvatosan!!) megemelve őket, elválnak a sütőpapírtól. 30-40 perc a szintidő. Hagyjuk őket kihűlni.
  4. A tejszínt a 1/2 vanília rúd kikapart magjaival habbá verjük. Cukrot ne adjunk hozzá, a '"tésztánk" már önmagában is elég édes. Fogjuk az egyik gigantikus és naaagyon(!) törékeny meringue-ünket, tetejére halmozzuk a tejszínhab felét, szórjuk meg gyümölcsökkel. Erre illesztjük rá a másikat, majd ugyanezt megismételjük.
  5. Minél több rajta a szín és a forma, annál jobb, úgyhogy nyugodtan pakoljuk tele a tetejét málnával, szederrel, ribizlivel, áfonyával. Az összhatás kedvéért tehetünk rá még menta leveleket vagy sótlan pisztáciát.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3053
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Ajánló

Igazi nyári sláger, használhatunk mindig szezonális gyümölcsöket. Sokan tesznek bele kukoricalisztet, de kiérződik belőle. Ha kellően türelmesek vagyunk és ügyesek, anélkül is jó lesz a lapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pavlova. Roppanós-édes meringue, vaníliás tejszínhab, rengeteg gyümölcs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...