r
Nosalty Logó

Patates tou fournou

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Patates tou fournou
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 252 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1517 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    675 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A meghámozott krumplikat félbevágjuk, majd mindegyik szeletet a késsel behasítjuk belülről a közepén (puhábbra sül ilyen módon).
  3. A megpucolt, felkarikázott hagymaszeleteket karikáira szedjük, rászórjuk a krumplira.
  4. Mehet rá a paradicsom, sózzuk, borsozzuk.
  5. Kis fahéjat és köményport rászórunk, kevés vizet aláöntünk, meglocsoljuk az olívaolajjal.
  6. Sütőben sütjük, nem kell betakarni, félidőben óvatosan átfordítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 250 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10262
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Ajánló

Szuvla és horiatiki mellé...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Apró darabokra vágott szárzellerrel még lehet fokozni az ízhatást, különben nincs story, ez egy egyszerű, mindennapos mediterrán köret. A legjobb benne, ahogy a hagyma rákaramellizálódik, kívül finom ropogós, belül nagyon puha...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...