r
Nosalty Logó

Pásztorbulgur házilag

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
kisróka91
Pásztorbulgur házilag
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2707 micro
Összesen 646 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5612.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    853 mg
  • Foszfor
    2816 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1180.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10826 micro
Összesen 2586 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárazkolbászt felkarikázzuk, megpirítjuk és kiszedjük.
  2. Hagymát összevágjuk kockára és a kolbász zsírján üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzátesszük a kockára vágott csirkemellfilét és fehéredésig pirítjuk.
  4. Rádobjuk a fél karikára vágott cukinit és kicsit átpirítjuk.
  5. Ráöntjük a lecsót (én egy fél üveggel használok boltit, de lehet sajátot is, vagy készíteni egy pörkölt alapot helyette). Erre mehetnek a fűszerek, és rotyogtatjuk fedő alatt egy kicsit.
  6. Hozzáöntünk 660 ml vizet és újra megkóstoljuk. Az a jó ha érezni a sót és a fűszereket, mert a bulgur felszívja.
  7. Hozzákeverjük a kimért bulgurt és fedő alatt lassan készrefőzzük.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 435
  • 7 napos nézettség: 868
  • Össznézettség: 503
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztorbulgur házilag
kisróka91 2 recept

Egy diétás magyaros egytálétel, amit a pásztortarhonya ihletett. Én rendszeresen dupla adagot készítek mert nagyon szeretjük és diétába nagyon jól beilleszthető. Mindenféle savanyúság nagyon jól passzol hozzá. (Ha nem diétázol mehet alá több kolbász vagy akár egy kis szalonna is)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A 3 legegyszerűbb pizzatészta receptje Nápolytól New Yorkig

Nem is csak azért szoktak rá sokan a házi pizzakészítésre, mert manapság egy vagyonba kerül elmenni a legközelebbi olasz étterembe, hanem azért is, mert a próbálkozások során talán egyre többen ráébredtek két dologra. Nevesen, hogy a házi pizzasütés abszolút nem bonyolult, másrészt, hogy meglepően autentikus eredményt lehet elérni akár a saját konyhánkban is. Persze ehhez kell némi tanulás, egy marék tipp, no, meg persze egy megbízható recept. Ez utóbbi kettővel szerencsére az alábbi cikk is szolgálhat, a gyakorlást már mindenkinek magának kell elvégeznie.

Lakos Benedek

További cikkek