Pászkagombóc
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Citrom 65
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
293
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
200g macesz612 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összesen
1172
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
256
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 795.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
293
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3182.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 2600 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 974 micro
Összesen
1172
kcal
- 12% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 568 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
1 teáskanál só
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 teáskanál sütőpor
Elkészítés
- Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
- Egy másik edényben keverjük össze villával a tojásokat az olajjal. Majd a tojásos keveréket óvatosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Gyengéden keverjük össze a villával. Ha sokáig kavarjuk, akkor kemény lesz.
- Tegyük be a hűtőbe egy órára.
- Kézzel csináljunk belőle 4 centiméteres gombócokat. Majd tegyük őket egy nagy fazék forrásban lévő vízbe, és lassú tűzön fedő nélkül főzzük 40 percig. Keverni nem szabad!
- Ha készen van, szedjük ki őket egy tányérra, vagy bele a levesbe.
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7036
- Feltöltés dátuma: 2014. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Citrom 65
17 recept
Az egyik kedvencem a pászkagombóc. Eredetileg húsleveshez készül, én mindig köménymagos leveshez készítem.