r
Nosalty Logó

Passzírozott paradicsom

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
Passzírozott paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1263 micro
  • β-karotin
    5613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    32163 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6797.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    4513 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    4726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    685 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5050 micro
  • β-karotin
    22450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    128650 micro
  • Lut-zea
    6150 micro
Összesen 939 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2562 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 19 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, négyfelé vágott paradicsomot egy megfelelő méretű lábosban melegíteni kezdjük. Addig főzzük folyamatosan keverve, amíg a paradicsom héja tekeredni kezd. Ekkor átpasszírozzuk. Ehhez igénybe vehetünk kimondottan erre a célra fejlesztett paradicsompasszírozót, ennek híján finom lyukú szűrőn tudjuk átpasszírozni a paradicsomot.
  2. A kapott levet újraforraljuk, majd folyamatosan keverve addig főzzük, amíg eléri a közepesen sűrű állagot. Sóval, cukorral ízesítjük.
  3. A befőttesüvegeket mossuk, majd 100 fokos sütőben 15 perc alatt készre sterilizáljuk.
  4. A forró passzírozott paradicsomot üvegekbe töltjük, tetejükre befőzőfóliát teszünk. A fóliára kevés nátrium-benzoátot szórunk, erre ismét egy fóliát helyezünk. A tetőt az üvegekre zárjuk, majd konyharuhával alaposan bélelt dobozban kihűtjük.
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4915
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 17.

Receptkategóriák

Passzírozott paradicsom
NapsütötteVidékünkön 175 recept

A sűrített paradicsom, a paradicsomszósz, a paradicsomlé mind-mind passzírozási eljárással készülnek, a boltokban azonban egy közepesen sűrű készítmény kapható passzírozott paradicsom néven. A recept bemutatja, hogy hogyan tudjuk ezt házilag elkészíteni. A só és a cukor mennyisége irányadó, ezen változtathatunk, akár el is hagyhatjuk.  5 kg paradicsomból másfél liter passzírozott paradicsomot kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...