Passzírozott paradicsom
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1250g paradicsom225 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0 kcal
Összesen
235
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g paradicsom900 kcal
-
11g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
Összesen
939
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
99.6g paradicsom18 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0 kcal
Összesen
19
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1699.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 1128 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 5613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32163 micro
-
Lut-zea 1538 micro
Összesen
235
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6797.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 4513 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.5 g
-
Cukor 141 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 4726 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2100 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 685 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5050 micro
-
β-karotin 22450 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 128650 micro
-
Lut-zea 6150 micro
Összesen
939
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2562 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
19
kcal
Hozzávalók
-
5 kg paradicsom
-
1 ek só
-
1 ek cukor
-
1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- A megtisztított, négyfelé vágott paradicsomot egy megfelelő méretű lábosban melegíteni kezdjük. Addig főzzük folyamatosan keverve, amíg a paradicsom héja tekeredni kezd. Ekkor átpasszírozzuk. Ehhez igénybe vehetünk kimondottan erre a célra fejlesztett paradicsompasszírozót, ennek híján finom lyukú szűrőn tudjuk átpasszírozni a paradicsomot.
- A kapott levet újraforraljuk, majd folyamatosan keverve addig főzzük, amíg eléri a közepesen sűrű állagot. Sóval, cukorral ízesítjük.
- A befőttesüvegeket mossuk, majd 100 fokos sütőben 15 perc alatt készre sterilizáljuk.
- A forró passzírozott paradicsomot üvegekbe töltjük, tetejükre befőzőfóliát teszünk. A fóliára kevés nátrium-benzoátot szórunk, erre ismét egy fóliát helyezünk. A tetőt az üvegekre zárjuk, majd konyharuhával alaposan bélelt dobozban kihűtjük.
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4901
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
A sűrített paradicsom, a paradicsomszósz, a paradicsomlé mind-mind passzírozási eljárással készülnek, a boltokban azonban egy közepesen sűrű készítmény kapható passzírozott paradicsom néven. A recept bemutatja, hogy hogyan tudjuk ezt házilag elkészíteni. A só és a cukor mennyisége irányadó, ezen változtathatunk, akár el is hagyhatjuk. 5 kg paradicsomból másfél liter passzírozott paradicsomot kapunk.