r
Nosalty Logó

Párolt sertéshús Glaser konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Párolt sertéshús Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2329 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    996 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 388 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    259.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5195.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    990 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5975 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 2329 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és a mustárral. A hagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A húst körbe megpirítjuk a forró olajban, majd hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát, további 2-3 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a levessel, felfőzzük, majd lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük.
  4. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 15 percet hagyjuk pihenni. A levet, amibe főtt, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst szeletekre vágjuk és a mártással talajuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 14644
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alaplé egy részét helyettesíthetjük vörösborral.  A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...