Párolt sertéshús Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
388
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2329
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
135
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 996 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
388
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 259.8 g
Zsír
-
Összesen 122.1 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 798 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5195.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 327 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 2674 mg
-
Nátrium 1689 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 990 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 719 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 252 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5975 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
2329
kcal
- 18% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek mustár
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 kk majoranna
-
1 ek szójaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
300 ml alaplé
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra töröljük. A húst bedörzsöljük a sóval, borssal, köménnyel, majoránnával és a mustárral. A hagymát megtisztítjuk, durvára vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A húst körbe megpirítjuk a forró olajban, majd hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát, további 2-3 percig pirítjuk.
- Felöntjük a levessel, felfőzzük, majd lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-105 percig főzzük.
- A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 15 percet hagyjuk pihenni. A levet, amibe főtt, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst szeletekre vágjuk és a mártással talajuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 14740
- Feltöltés dátuma: 2015. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Az alaplé egy részét helyettesíthetjük vörösborral. A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.