Párolt csirkemell cékla körettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
5g margarin36 kcal
A körethez
Összesen
242
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 231 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
242
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.9 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2401.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1272 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 924 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 596 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
970
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemell filéket kettévágjuk, sózzuk, és egy margarinnal bőven kikent sütőtálba tesszük. A húsok tetejét megszórjuk majoránnával és kakukkfűvel. Aláöntünk kb. fél dl vizet. Alufóliával szorosan beborítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20 percig hagyjuk a sütőben, míg puhára párolódik. Addig elkészítjük a köretet.
- A céklákat alapos mosás után meghámozzuk, és fél cm széles karikákra vágjuk. A karikákat fél centis szeletekre aprítjuk.
- Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanálnyi margarint, és beledobjuk a cékla hasábokat. Sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a gyömbért, majd jól átsütjük a margarinban.
- Kb. fél dl vizet öntünk alá, és takarék lángon sütjük-pároljuk. A céklát nem szabad teljesen puhára főzni, ropogósnak kell maradnia.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x50
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 19 alkalommal
- Receptkönyvben: 132
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 18669
- Feltöltés dátuma: 2014. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
601 recept
A kertünkben nagyon sok cékla terem, így nyár közepétől márciusig tudjuk enni ezt a nagyszerű köretet párolt húsokhoz. Végtelenül egyszerű, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel.