r
Nosalty Logó

Parmezános kukoricalepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Parmezános kukoricalepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6707.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1312 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    4056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1050.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük főni, ha forró, belehelyezzük a leveskockát, vagy a zöldséges fűszersót.
  2. A kukoricaköretet kevergetve hozzáadjuk, majd az oreganót is.
  3. Gyakori kevergetéssel kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ha puha, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezt alaposan eloszlatjuk benne, és a 40 g vajat is.
  5. Egy tűzálló lapos edényt kivajazunk, a kását belesimítjuk, fél órán át állni hagyjuk, ez idő alatt elkészíthetünk egy salátát.
  6. Kisvártatva, kb. 20 percre 150 C fokos meleg sütőbe toljuk.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20X20X6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9621
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.

Ajánló

Akármely zöldsalátával, nálunk legutóbb a zöldbabsalátával került az asztalra, de kitűnően illik hozzá egy jó paradicsommártás, vagy paradicsomsaláta is. A húsevők szószos húsokhoz, mint pl. a pörkölt, tokány, tálalhatják. Én azért keverek hozzá paremzán sajtot, mert hústalanul táplálkozunk és köztudottan a parmezánban nincs oltógyomor-váladék. A juhsajtot is hozzákeverhetjük, mert melegítésre az sem nyúlósodik és az íze jól harmonizál a kukoricáéval. Pár órával a tálalás előtt is el lehet készíteni, ekkor a tűzálló tálban jól megszilárdul és tálalás előtt a 150 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig melegítjük. Ajánlható mélyhűteni is, ilyenkor szeletekben elő lehet venni és adagonként sütőben melegíteni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Story helyett inkább elárulom a kukoricaköret lelőhelyét. Eddig még csak a Coop-ban láttam, pedig sok más üzletben is kerestem már.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...