Parmezános kukoricalepény
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
250g víz0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g vaj13 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
200g kukoricaliszt726 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
7g vaj50 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
14.8g kukoricaliszt54 kcal
-
74.1g víz0 kcal
-
0.2g oregánó1 kcal
-
5.9g parmezán sajt23 kcal
-
1.5g leveskocka5 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1676.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 1014 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 262.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 70.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6707.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1312 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 1033 mg
-
Nátrium 4056 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1050.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 476 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
-
1 l víz
-
80 g parmezán sajt
-
2 db leveskocka
-
40 g vaj
Elkészítés
- A vizet feltesszük főni, ha forró, belehelyezzük a leveskockát, vagy a zöldséges fűszersót.
- A kukoricaköretet kevergetve hozzáadjuk, majd az oreganót is.
- Gyakori kevergetéssel kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- Ha puha, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezt alaposan eloszlatjuk benne, és a 40 g vajat is.
- Egy tűzálló lapos edényt kivajazunk, a kását belesimítjuk, fél órán át állni hagyjuk, ez idő alatt elkészíthetünk egy salátát.
- Kisvártatva, kb. 20 percre 150 C fokos meleg sütőbe toljuk.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20X20X6
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9621
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.
Ajánló
Akármely zöldsalátával, nálunk legutóbb a zöldbabsalátával került az asztalra, de kitűnően illik hozzá egy jó paradicsommártás, vagy paradicsomsaláta is. A húsevők szószos húsokhoz, mint pl. a pörkölt, tokány, tálalhatják. Én azért keverek hozzá paremzán sajtot, mert hústalanul táplálkozunk és köztudottan a parmezánban nincs oltógyomor-váladék. A juhsajtot is hozzákeverhetjük, mert melegítésre az sem nyúlósodik és az íze jól harmonizál a kukoricáéval. Pár órával a tálalás előtt is el lehet készíteni, ekkor a tűzálló tálban jól megszilárdul és tálalás előtt a 150 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig melegítjük. Ajánlható mélyhűteni is, ilyenkor szeletekben elő lehet venni és adagonként sütőben melegíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Story helyett inkább elárulom a kukoricaköret lelőhelyét. Eddig még csak a Coop-ban láttam, pedig sok más üzletben is kerestem már.