Parasztlepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vikis89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 198.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 170 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 198.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
409
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megfőzzük a héjában. (Én megpucolva és karikákra vágva főztem meg, mert úgy gyorsabb.)
- Miután megfőtt, megtisztítjuk, és kb. 0,5 centiméteres karikákra vágjuk.
- Egy közepes méretű serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a burgonyakarikák mindkét oldalát.
- Ezalatt mélytányérban összekeverjük a tojásokat a tejföllel és a fűszerekkel. Amikor megpirultak a krumpliszeletek, akkor ráöntjük a keveréket, és hagyjuk sülni.
- Ezt nem szabad megfordítani! Meg kell várni, amíg már nem nyers (nem lötyög, ha megmozgatjuk a serpenyőt).
- Amikor elkészült, egy lapos tányért borítunk a tetejére, és óvatosan átfordítjuk. Ne ijedjenek meg, ha sötétnek tűnik, nem égett meg (jó esetben... :D )! Jó étvágyat! :)
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2731
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 26.
Ajánló
Ez az étel önmagában is megállja a helyét, hiszen laktató. Húsimádók "felturbózhatják" egy kis szalonnával, kolbásszal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vikis89
2 recept
Édesanyám szokta készíteni nekünk hideg téli napokon ebédre vagy uzsonnára. Gondoltam, megosztom, mert ezen a néven nem találtam hasonló receptet, hátha keresi valaki. :)