Parajban sült halfilé
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 622.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 171.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 849 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 526 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13174 micro
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 127.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1868.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 514.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2546 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 1579 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 691 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18466 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39523 micro
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 252 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1825 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3905 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Tűzálló tálat alaposan kivajazzuk a vaj harmadával.
- A fokhagymát összetörjük, a maradék 10 dkg vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a fokhagymát.
- A felengedett paraj felét a tálba terítjük. Sózzuk, fokhagymás vajjal meglocsoljuk.
- Ráfektetjük a halszeleteket, megsózzuk.
- Beterítjük a spenót másik felével, újra megsózzuk és meglocsoljuk a fokhagymás vajjal.
- Forró sütőben megsütjük.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 319
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26400
- Feltöltés dátuma: 2009. március 04.
Ajánló
Böjti menüajánlatom: "Hajrá" leves (Zederta) Parajban sült halfilé Kókuszos csiga (Oli)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vilmosom úgy jár mostanában, mint a ’Vesztegzár a Grand hotelben’ (Rejtő Jenő) meztelen diplomatája, aki a sötétben eltulajdonított papi öltözék miatt nem kap mást, mint diétás halat az étteremben. Merthogy ugyebár egy pap böjt idején ne egyen mást, csak halat. Azt se nagyon fűszeresen. Szerencsétlen gyermekem fütyülne szegény a böjtre – nem is pap, de még csak nem is felnőtt! Sajnos azonban az anyja nagyon ügyel a lelki üdvére és próbálkozik a tavaszi erőfeltöltéssel, így kénytelen velem élvezni ezt a (szerintem) nagyon egészséges és igazán remek halas étket! Kárpótlásul kókuszos csiga (Olitól) a jutalma!