r
Nosalty Logó

Parajban sült halfilé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Parajban sült halfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6155 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13174 micro
Összesen 466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    1579 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18466 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39523 micro
Összesen 1397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3905 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tűzálló tálat alaposan kivajazzuk a vaj harmadával.
  2. A fokhagymát összetörjük, a maradék 10 dkg vajat felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a fokhagymát.
  3. A felengedett paraj felét a tálba terítjük. Sózzuk, fokhagymás vajjal meglocsoljuk.
  4. Ráfektetjük a halszeleteket, megsózzuk.
  5. Beterítjük a spenót másik felével, újra megsózzuk és meglocsoljuk a fokhagymás vajjal.
  6. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26400
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 04.

Ajánló

Böjti menüajánlatom:   "Hajrá" leves (Zederta)   Parajban sült halfilé   Kókuszos csiga (Oli)    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parajban sült halfilé
Harmathy Ildikó 313 recept

Vilmosom úgy jár mostanában, mint a ’Vesztegzár a Grand hotelben’ (Rejtő Jenő) meztelen diplomatája, aki a sötétben eltulajdonított papi öltözék miatt nem kap mást, mint diétás halat az étteremben. Merthogy ugyebár egy pap böjt idején ne egyen mást, csak halat. Azt se nagyon fűszeresen. Szerencsétlen gyermekem fütyülne szegény a böjtre – nem is pap, de még csak nem is felnőtt! Sajnos azonban az anyja nagyon ügyel a lelki üdvére és próbálkozik a tavaszi erőfeltöltéssel, így kénytelen velem élvezni ezt a (szerintem)  nagyon egészséges és igazán remek halas étket!   Kárpótlásul kókuszos csiga (Olitól) a jutalma!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...