r
Nosalty Logó

Paradicsomszószos-cukkinis csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Becsei Ágnes
Paradicsomszószos-cukkinis csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

722
Kalória
32.8g
Fehérje
103.9g
Szénhidrátok
18.6g
Zsír
302g
Víz
200.6g
Koleszterin
6.3g
Rost
6.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 4338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4565 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7662.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    3955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1811.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2570 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    27388 micro
  • Lut-zea
    6429 micro
Összesen 4338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat a sóval és borssal bedörzsöljük, és sütésálló tálba tesszük. Fóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  2. Közben a darabolt paradicsom konzerveket egy kis méretű tálba öntjük, hozzáadjuk a felcsíkozott cukkinit, a zúzott fokhagymát, a sót, a ketchupot és a morzsolt kakukkfüvet és petrezselymet. Ezután felforraljuk, és kb. 5 percig közepes lángon főzzük még.
  3. Amikor a csirkéről eltávolítjuk a fóliát, a csirkecombokat leöntjük a paradicsomszósszal. Ezután visszahelyezzük a sütőbe, és 180 fokon további 15 percig sütjük.
  4. A galuskához a tojásokat felverjük kissé, sózzuk, és hozzáadjuk a fokhagymagranulátumot és a vizet. Jól elkeverjük, közben felteszünk egy jó nagy lábas vizet forrni. A tojásokhoz annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuska tésztát kapjunk.
  5. Mikor forr a víz, beleszaggatjuk, és megvárjuk, hogy a víz felszínére jöjjön. Adagonként szaggassuk bele, ha feljött, szűrővel szedjük ki, és szaggassuk bele a következő adagot, hogy ne ragadjanak össze a galuskák.
  6. Vegyük ki a húst a sütőből, és a húsokat szedjük ki egy tálra, majd a visszamaradt szószba forgassuk bele a galuskát. Tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Van egy nagy spirál füzetem, amibe gyűjteni szoktam innen-onnan a recepteket, ott találtam ezt a minap. Még nem próbáltam, gondoltam itt az ideje.:) A sütési idő eltérhet a sütőfajták miatt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!