r
Nosalty Logó

Paradicsomos-vöröslencsés spagetti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
jennifernagy94
Paradicsomos-vöröslencsés spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3171 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    18798 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5121.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    677 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1731 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1426 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    93988 micro
  • Lut-zea
    1868 micro
Összesen 3171 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7186 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröslencsét felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel (kb. 500 ml), adjunk hozzá egy csipet sót, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  2. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben, 1 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, csipet cukorral és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel, végül pár perc alatt összefőzzük a megfőtt vöröslencsével.
  4. A tésztát közben forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a szószhoz keverjük. Ha kicsit sűrűbb lenne a szósz, a tészta főzővizéből keverünk hozzá 1-2 evőkanállal.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1055
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
jennifernagy94 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...