r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos húsgombóc krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Összesen 964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Összesen 2893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2487.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    3079 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    95880 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7461.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    3379 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.6 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1744.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    9236 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 2893 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11050 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Elkészítés

Húsgombóchoz

  1. A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és az előre összekevert fűszereket beledobjuk, jól elkavarjuk, és a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepegtetett rizst (nem főztem előre, és nem is gyors rizs), és jól összedolgozzuk. Ha nem elég laza a hús, szóval túlságosan darabos, tapintásra keménynek érezzük, nehezen lehet vele dolgozni, akkor pár korty vízzel lazíthatunk az állagán, és érezhető lesz a különbség, könnyebb a masszával dolgozni, simulni fog a kezünkhöz, így nem csak könnyebb gombócot formálni, de nem is fog szétesni. De tényleg csak kortyonként adagoljuk a vizet. Kicsit állni hagyjuk. (tojást azért nem rakok bele, mert keményíti a gombócot, a víz helyettesíti)
  2. Addig egy nagyobb fazékba vizet forralunk, én kiöblítettem a fűszeres olajos serpenyőt, és azt is a főzővízhez öntöttem, ehhez adtam még plusz sót. Egy egész fehér (tv) paprikát magja nélkül, hosszában felnegyedelünk, és 3-at (a negyediket a paradicsomhoz adom) a vízbe dobunk, amikor látjuk, hogy kezd forrni, elkezdünk vizes kézzel gombócokat formázni, majd egy kanál segítségével lassan beleengedjük a már majdnem teljesen felforrt vízbe. 15 db gombócom lett. Lassú lángon olyan 20 percet főzzük.
  3. Ez idő alatt egy ennél is nagyobb lábosban cukrot karamellizálunk, amikor kezd barnulni, beleöntjük a paradicsompürét, hozzátesszük a babérlevelet, sót borsot és a hús főzővizéből kb 2 merőkanálnyit, illetve az utolsó szelet paprikát is. Hagyjuk legalább 10 percig főni, ezután tesszük át egyesével a gombócokat, és addig főzzük, amíg a gombócok teljesen készre főnek. Közben még teszünk bele egy kis sót, borsot és némi cukrot is. De rántást nem, eléggé besűrűsödik így is, mert nem öntjük fel annyi lével.
  4. Főtt krumplival és tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 957
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 493966
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom, Imádom, Imádom és Imádom. Rántásosan főleg, de így egy picit diétásabb. Ami számomra nem utolsó szempont.:-) Rizs helyett készítettem már gerslivel/árpagyönggyel, de azt előfőzöm, és előző nap beáztatom.

Hozzávalók

Húsgombóchoz

Paradicsomos szószhoz

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...