r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc 5. - tűzálló cserépedényben

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos húsgombóc 5. - tűzálló cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombócokhoz

A mártáshoz

Összesen 673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombócokhoz

A mártáshoz

Összesen 2686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A gombócokhoz

A mártáshoz

Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    2253 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 673 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.7 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4724.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    9011 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14812 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A gombócokhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A gombócokhoz

  1. Felrakjuk a rizst főni sós, borsos vízben.
  2. A gombóchoz és a mártáshoz való hagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
  3. Mikor a hagyma üveges lett, kivesszük az 1/3-ad részét a gombócokhoz. A maradékból a liszttel rántást készítünk, és felengedjük a paradicsomlével. (Szükség esetén vízzel higíthatjuk.)
  4. A mártást jól átforraljuk, és végül sózzuk és cukrozzuk.
  5. Ekkorra a rizs megfő, és kis hűlés után kikeverjuk a darálthússal, illetve a megdinsztelt hagymával. Sózzuk, borsozzuk, és a masszát jól összekeverjük a 2 tojással.
  6. A tűzálló kerámiaedény aljára vékony réteg mártást teszünk. Erre rakjuk a nedves kézzel megformázott gombócokat. Ha több rétegben fér csak el, akkor a rétegek közé mártást teszünk. A tetejére mártás kerül.
  7. Az edényt tetejével lefedve 45 percre magas hőmérsékletű sütőbe rakjuk. (A kerámia nem bírja a hirtelen hűlést.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15865
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Ajánló

A családom nem rajong a töltött paprikáért, de nagyon jó ízt ad neki, ha egy-két gombócot paprikába töltök.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több paradicsomos húsgombócrecepttel voltak fenntartásaim. Ha vízben kell főzni, könnyen szétesik, a mártásban való főzésnél pedig félő hogy leég, kavarni pedig... Amikor megkaptam az első tűzálló cseréplábasomat, rájöttem, hogy erre is kitűnően alkalmas!

Hozzávalók

A gombócokhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...