r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fokhagymás sült karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kiss Móni
Paradicsomos-fokhagymás sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 668 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1200 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk és a széleit bevagdossuk, illetve a közepébe két lyukat vágunk. Majd besózzuk.
  2. A fokhagymákat megpucoljuk és megmossuk.
  3. A paradicsomokat megmossuk, majd hármat belőle félreteszünk. 2 paradicsomot kettévágunk és kiszedjük egy tálba a levét, majd hozzáöntünk a fűszerkeverékből és összekeverjük.
  4. Ebbe beletesszük a húsokat és jól szétkenjük rajtuk.
  5. Egy tepsibe aljára olajat teszünk, de nem kell sok. Fogjuk a hússzeleteket, és mindegyik lyukba, amit csináltunk, belerakunk 1-1 fokhagymát, majd belehelyezzük a tepsibe. A maradék paradicsomokat karikákra vágjuk, és az oldalainál elhelyezzük.
  6. Fóliával letakarva puhítjuk 30 percig, majd levéve a fóliát 15 percig sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18031
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Próbáltam kitalálni valami finomat, hát ez lett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...