Paradicsomos-darált húsos quiche
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pizzatésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
63g víz0 kcal
-
6 kcal
-
3g cukor10 kcal
Továbbá
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
946
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pizzatésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
125g víz0 kcal
-
11 kcal
-
5g cukor19 kcal
Továbbá
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g darált marhahús284 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g crème fraîche357 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1888
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
A pizzatésztához
-
18.7g finomliszt68 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
11.7g víz0 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Továbbá
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
18.7g darált marhahús27 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
18.7g koktélparadicsom3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
9.4g crème fraîche33 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
176
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1519.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 826 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 314.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 386 micro
Összesen
946
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 83.1 g
Zsír
-
Összesen 94 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3039.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 1653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 629 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 899 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 772 micro
Összesen
1888
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 481 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A pizzatésztához
-
200 g finomliszt
-
0.5 tk só
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 tk cukor
Továbbá
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
20 dkg koktélparadicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
-
2 db tojás
-
100 g crème fraîche
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
A pizzatésztához
- A lisztet elkeverjükaz élesztővel, sóval és cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, sima tésztává gyúrjuk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
Továbbá
- Az olajban a darált húst megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a kettévágott paradicsomokat, további 5 percig sütjük. Sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
- A creme fraiche-t elkeverjük a tojásokkal, sóval, és szerecsendióval fűszerezzük.
- Egy 20 cm-es quiche formát vajjal kikenünk.
- A pizzatésztát vékonyra kinyújtjuk (kb. 30 cm átmérő), kibéleljük vele a quiche formát. Elosztjuk rajtaa paradicsomos-darált húsos keveréket, majd ráöntjük a tojásos-creme fraiche-t.
- 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk (a legalsó sínre), és kb. 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 14097
- Feltöltés dátuma: 2013. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
Glaser
1980 recept
A kihűlt paradicsomos-darált húshoz keverhetünk 75-100 g reszelt sajtot is. Tálalás előtt szórjuk meg metélőhagymával.