r
Nosalty Logó

Paradicsomos-darált húsos quiche

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Paradicsomos-darált húsos quiche
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzatésztához

Továbbá

946
Kalória
41.5g
Fehérje
89.1g
Szénhidrátok
47g
Zsír
314.5g
Víz
312.5g
Koleszterin
5.1g
Rost
8.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

Továbbá

Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

Továbbá

Összesen 1888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A pizzatésztához

Továbbá

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    314.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 946 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3039.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    1653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    629 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    899 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 1888 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    481 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A lisztet elkeverjükaz élesztővel, sóval és cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, sima tésztává gyúrjuk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.

Továbbá

  1. Az olajban a darált húst megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a kettévágott paradicsomokat, további 5 percig sütjük. Sóval, borssal, olasz fűszerkeverékkel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  2. A creme fraiche-t elkeverjük a tojásokkal, sóval, és szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Egy 20 cm-es quiche formát vajjal kikenünk.
  4. A pizzatésztát vékonyra kinyújtjuk (kb. 30 cm átmérő), kibéleljük vele a quiche formát. Elosztjuk rajtaa paradicsomos-darált húsos keveréket, majd ráöntjük a tojásos-creme fraiche-t.
  5. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk (a legalsó sínre), és kb. 25-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kihűlt paradicsomos-darált húshoz keverhetünk 75-100 g reszelt sajtot is. Tálalás előtt szórjuk meg metélőhagymával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!