r
Nosalty Logó

Paradicsomos cukkinivel töltött óriás kagyló bacon kalappal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos cukkinivel töltött óriás kagyló bacon kalappal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2302.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    5286 micro
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9210.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1696 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    505 mg
  • Foszfor
    1661 mg
  • Nátrium
    5063 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1039 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10735 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    21142 micro
Összesen 2355 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3556 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, így tovább főzzük kb 10 percig, amikor a cukkini már kicsit összeesett, jöhetnek a fűszerek. Só, bors és a szárított oregánó és bazsalikom.
  2. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd mehet bele a fokhagyma is.
  3. Közben a kagylótésztát a szokásos módon kifőzzük, majd egy kiolajozott tálba rakosgatjuk a tésztát. Rendezgessük el úgy, hogy majd a ragu ne folyjon ki belőle. Betöltögetjük a ragut a tésztákba, majd jöhet a tetejükre a sajt és a kis bacon csík.
  4. Sütőben kb 20-25 perc alatt 180 fokon összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1411
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ti szeretitek a cukkinit? Ki ne szeretné! Mármint nyilván van, aki nem szereti, de azért szerintem egy meglehetősen kedvelt zöldségről van szó. Remek ételeket lehet belőle készíteni, ráadásul a húsimádó családtagoknak is könnyen a kedvére kanyarinthatjuk a fogást, ha kiegészítjük valami húsos finomsággal. Ez a recept akkor jutott eszembe, amikor azon agyaltam, hogy hogyan lehetne azt elkerülni, hogy a múltkor készített kagylótészta kiszáradjon. Hát ez a recept egy meglehetősen jó öltetnek tűnt, így neki is láttam. Egyúttal ki is próbálom első, saját főzésű paradicsomlevemet, mert közben idén ilyet is készítettem. A blogomon még nem számoltam be róla. Kicsi a lakásunk, így nyilván nem ipari mennyiségben történt a gyártás, összesen 7 liter lett, majd meglátjuk, meddig lesz elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...