r
Nosalty Logó

Paradicsomos bab navajo kenyérrel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos bab navajo kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kenyérhez

A raguhoz

Összesen 1460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kenyérhez

A raguhoz

Összesen 5840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kenyérhez

A raguhoz

Összesen 208 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2856.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    937 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1460 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11425.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2451 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    1943 mg
  • Foszfor
    3674 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1038.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    165 mg

VÍZ

  • Összesen
    1244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3748 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    2068 micro
Összesen 5840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    146 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A raguhoz

Elkészítés

A kenyérhez

  1. A kenyér készítése:
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, sütőport (és fűszernövényeket).
  3. Csináljunk mélyedést a közepén, majd ebbe öntsük bele az olívaolajat a 150 ml meleg vízzel.
  4. Ha száraznak találjuk a tésztát, öntsünk még hozzá annyi vizet, amitől gyúrhatóvá válik.
  5. Addig gyúrjuk, amíg a tésztából egy szép "labdát" nem kapunk.
  6. Lisztezett felületen gyúrjuk még 5-10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd egy tálban lefedve hagyjuk pihenni kb. 30 percig.
  7. A tésztát osszuk 10 egyenlő méretű golyóra enyhén olajos kézzel, és lapítsuk ki őket.
  8. Lisztezzük be egy kicsit, és addig pofozgassuk a tésztát, amíg kb. 1 cm vastag, nagyjából kör alakú nem lesz.
  9. Grillsütőn vagy teflon serpenyőben közepes lángon süssük mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
  10. Tálalásig konyharuhával bélelt edényben tartsuk melegen.
  11. A ragu készítése:
  12. Kockázzuk fel a hagymát, majd kevés olajon pároljuk üvegesre.
  13. Ha ez kész, adjuk hozzá a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, majd az egészet öntsük fel kevés vízzel, és addig pároljuk fedő alatt, míg nagyjából meg nem puhulnak.
  14. Ezután adjuk hozzá a darált paprikát, az őrölt paprikát, és 1-2 percig hagyjuk így főni.
  15. Beleöntjük a babot, a kukoricát, megkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval és chilivel.
  16. Főzzük további 5-10 percig.
  17. Díszítésként kevés sajtot reszelhetünk rá, és melegen, a kenyérrel együtt tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10446
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 22.

Receptkategóriák

Tegnap ebédre nem készült semmi húsmentes, így magamról kellett gondoskodnom. A kenyér receptjét pont tegnap reggel láttam a "Jamie Amerikába" c. műsorban, ez az indiai naan kenyér és a mexikói tortilla átmenete.  Mivel nem emlékeztem pontosan a receptre, sütőpor nélkül csináltam, de úgy is nagyon finom volt. Most viszont megkerestem a receptet Jamie oldalán, úgyhogy ez már az "oridzsinál", garantáltan működőképes változat - bár a kukoricaliszt már az én újításom volt, nyugodtan lehet csak fehérliszttel készíteni.  A babos cucc viszont az én fejemből pattant ki. Beleraktam mindent, amitől úgy gondoltam, valami mexikói feelinget kaphat, és bejött. Igaz, hogy csak magamnak készítettem, de a többiek is addig kóstolgatták, amíg el nem fogyott.

Hozzávalók

A kenyérhez

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...