r
Nosalty Logó

Paradicsomleves parmezános galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Paradicsomleves parmezános galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1828 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    2329 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 304 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7493.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    1679 mg
  • Nátrium
    3815 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2707.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    13977 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    431460 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 1828 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13321 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A finomra reszelt hagymát és fokhagymát összemelegítjük az olívaolajon.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és 1,5 l vizet. Rászórjuk a bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, a sót, a provance fűszerkeveréket, a fehérborsot és a cukrot. Összekeverjük, és 15 percig főzzük.
  3. Míg fő a levesünk, megfőzzük a galuskákat. Ez körülbelül 5 perc.
  4. Máris elkészült levesünk. : )
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5737
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Természetesen, bármilyen aprótészta is lehet a levesbetét a parmezános galuska helyett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomleves parmezános galuskával
Csutak Enikő 82 recept

Egy ideje eltűnt a parmezán a hűtőszekrényben. Ma rátaláltam, és azon gondolkodtam, hogy miért ne úszkálna a paradicsomlevesen, a galuskák ízét nemesítve?

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...