Paradicsomlé Esztertől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Matkovics Eszter
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
300g paradicsom54 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
62
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g paradicsom540 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
11g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
617
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
98.8g paradicsom18 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
21
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 283.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 1347 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 369 micro
Összesen
62
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5785.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 720 mg
-
Nátrium 4414 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.7 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2835.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1260 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 411 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3030 micro
-
β-karotin 13470 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 77190 micro
-
Lut-zea 3690 micro
Összesen
617
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 93.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2543 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
-
3 kg paradicsom
-
2 csapott ek cukor
-
1 ek só
-
1 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A paradicsomokat paradicsompasszírozón átnyomjuk. Azért ajánlott a paradicsompasszírozó, mert így tiszta levet kapunk, se mag, se héj nem kerül bele.
- A levet lábasba tesszük a2 csapott evőkanálnyi cukorral ésaz 1 csapott evőkanálnyi sóval, majdaddig főzzük, míg el nem fövi a habját.Ezután beletesszükaz 1 csapott kávékanálnyi Na-benzonátot. Tovább főzzük.
- Közben az üvegeket átöblítjük, és vízzel teli tepsibe tesszük, majd alágyújtunk. Nem tesszük be a sütőbe.
- Az átmelegedett üvegekbe merjük a levet, pár percig még forraljuk, lefedjük, és meleg dunsztba tesszük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5975
- Feltöltés dátuma: 2012. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Matkovics Eszter
22 recept
Paradicsom minden mennyiségben!:) Hidegen inni is nagyon finom, de főzhetünk belőle levest, vagy ha sűrűbbre főzzük, akkor bármilyen paradicsomos ételhez kiváló.